Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: zo gaat het met de nieuwe Komperdellbahn in Serfaus

© Seilbahn Komperdell GmbH

Wintersportredacteur

Op 16 april 2023 heeft de Komperdellbahn in Serfaus zijn laatste gasten vervoerd. Verschillende lokale bewoners en (oud-)medewerkers konden nog eens een laatste rondje omhoog in de gondelbaan. Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de nieuwe Komperdellbahn in volle gang. Wat er nu allemaal gebeurt in Serfaus? Het skigebied deelt een bouw-update!

Oude gondels verkocht en geveild

Afgelopen maand kon je een oude gondel van de Komperdellbahn kopen. Ook is er een bijzondere gondel geveild voor de Charity Adventure Night. Deze gondel is een echte blikvanger die van binnen helemaal gerestaureerd is. De opbrengsten van deze veiling gaat allemaal naar het goede doel, de gondel heeft € 10.050,- opgebracht!

Hoe het gaat met de bouw?

Inmiddels is het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis alweer drie weken gesloten en in deze weken is er veel veranderd voor de Komperdellbahn. Het hele dalstation is weggehaald, de touwen zijn van de katrollen gehaald en de gondels zijn naar de nieuwe eigenaren getransporteerd. Het enige wat nu nog over is van de Komperdellbahn, zijn de lifsteunen en de route.

Wat gaat er nu gebeuren? Op dit moment wordt de kelder van het nieuwe dalstation gegraven. Dit materiaal wordt gebruikt voor de helling onder het middenstation, om deze te verbeteren. Zo wordt de afdaling naar het nieuwe dalstation een stuk verbeterd! Er komt een compleet nieuw dalstation, middenstation en bergstation. Half mei is de verwachting dat alle graafwerkzaamheden afgerond zijn, dan begint het betonwerk.

Zo ziet de Komperdellbahn er nu uit

Herken jij de Komperdellbahn (of wat ervan nog over is)?

››› Wil je op de hoogte blijven? De bouw-updates over de nieuwe Komperdellbahn worden gedeeld op de website van het skigebied. Daarnaast delen wij natuurlijk ook regelmatig updates!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in