Nieuwsalert per mail ontvangen

BIZAR: Zo bereidt een pro skiër zich voor op het seizoen

Dat de wintersport een hoop van ons lichaam vraagt is inmiddels wel bekend. Het is dan ook van essentieel belang dat je goed voorbereid op wintersport gaat. Anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat je in je hotelkamer zit met een flinke blessure. Dit kan natuurlijk voorkomen worden. Hoe bereid jij je voor op de wintersportvakantie?

Goed voorbereid op wintersport gaan is een must. Dit voorkomt een hoop leed op wintersport zelf en je kan zo optimaal genieten van de langverwachte wintersportvakantie. Om je wat ideeën te geven voor hoe jij je voor kan bereiden op de wintersport is hieronder een filmpje te zien. In dit filmpje zie je hoe een topskiër zich voorbereid op komend winterseizoen. Doe jij het hem na?

Te extreem?

Wil jij je ook voorbereiden op de wintersport, maar vind je de manier van de topskiër in het bovenstaande filmpje een beetje te extreem? Er zijn genoeg andere manieren om je lichaam goed voor te bereiden op de wintersportvakantie. Zo kun je de benen trainen door kniebuigingen te doen of kun je tegen de muur gaan zitten. Uiteraard niet op de vloer of op een krukje, maar in de lucht. Laat die spieren maar alvast goed werken, voordat ze het echte werk moeten gaan doen. Er zijn nog veel meer oefeningen om fit op wintersport te gaan. Laat je adviseren bij je sportschool en verschijn topfit op de piste.

Verder kun je natuurlijk voor de wintersport begint alvast oefenen in een van de indoorskihallen in Nederland. Hierbij krijg je weer het gevoel met de sneeuw en kan je lichaam alvast een beetje aan de houding wennen. Zo kun je je reisgenoten ook nog eens versteld laten staan bij het nemen van de eerste afdaling. Vergeet dan ook geen lesje te nemen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in