De leukste spelletjes en puzzels over wintersport

Spelletjes en puzzels over wintersport zijn een ideaal tijdverdrijf. Zeker als je voorlopig nog wel even thuiszit. Tegenwoordig kun je alles online bestellen en hoef je er niet eens per se de deur voor uit. Zo kun je gezellig met je partner of met het gezin wat wintersport qualitytime beleven. Bekijk op deze pagina een overzicht van de leukste spelletjes en puzzels met wintersport als thema.

Spelletjes en puzzels met wintersport als thema

Puzzels maken en spelletjes spelen saai? Echt niet! Zeker niet met wintersport als thema. Of je nou op vakantie bent of thuis, spelletjes of puzzels over wintersport zijn altijd een goed idee. Haal de competitieve spirit in huis en daag elkaar uit. Kook er een lekkere wintersportmaaltijd bij en drink een typisch wintersportdrankje, zoals bijvoorbeeld Aperol Spritz. Niet te veel natuurlijk, je moet wel scherp blijven ;-)!

spelletjes puzzels wintersport

1. Winter!

Zomer of winter, met het gezelschapsspel Winter! haal je de winter gegarandeerd naar je eigen woning. Dit spel is ideaal om te spelen met het hele gezin. Winter! draait om besneeuwde en ijzige wegen. Vier families kunnen hierdoor niet overal komen. Jouw doel is om de straten schoon te vegen en te bestrooien met zout, zodat iedereen veilig op pad kan gaan. Bezoek alle 12 bestemmingen en breng de families weer veilig naar huis. Bestel Winter! vanaf € 23,95.

2. De Winterspelen puzzel

Puzzels zijn dé uitdaging van dit moment. Iedereen heeft tijd over, dus kun je je volop storten op een legpuzzel van ruim 1000 stukjes. Natuurlijk wil je als echte wintersportliefhebber wel een spel met wintersport als thema. De Winterspelen puzzel van Jan van Haasteren is daarom de perfecte uitdaging voor jou. Leuk om samen te maken, maar je kunt ‘m natuurlijk ook voor jezelf houden. Bestel Winterspelen vanaf € 16,95.

3. Sleetje rijden / Ski Club

Spelletjes worden al jaren gespeeld. Sleetje rijden / Ski Club is een bordspel dat je mee terug in de tijd neemt. Misschien dat je wintersportende opa’s en oma’s dit zelfs wel ooit hebben gespeeld! In Sleetje rijden / Ski Club vind je twee bordspellen in één doos. Je moet zo snel mogelijk het einde van het speelveld zien te bereiken, met behulp van een dobbelsteen. Pas op, voor je het weet raak je van de piste en moet je een beurt overslaan. Bestel Sleetje rijden / Ski Club vanaf € 13,95.

4. Sudoku For Skiers

Even geen zin in gezelschap, maar wel in een flinke hersentrainer? Dan is sudoku een prima alternatief. Zeker als het spel een wintersportthema heeft. Ga aan de slag met de cijfers en droom ondertussen even weg naar je wintersportvakantie. Bestel Sudoku For Skiers vanaf € 13,99.

5. Stef Stuntpiloot

Oké, misschien niet een spelletje met een echt wintersportthema, maar wel een spel dat je regelmatig met je vrienden op wintersport speelt. Speel het spel daarom nu op afstand via Facetime/Skype of daag je huisgenoot, partner of ouders uit (mits je oud genoeg bent voor een borrel natuurlijk). Wat ons betreft is Stef Stuntpiloot één van de leukste drankspelletjes voor op wintersport. Haal tijdens het spel ook wat herinneringen van je vorige vakantie naar boven! Bestel Stef Stuntpiloot vanaf € 49,99.

6. Ski Tour: Biathlon

Ski Tour: Biathlon staat in het teken van het naspelen van een echte biathlon. Je speelt het spel in twee fases en je dient de kwaliteiten van jouw biathleet zo goed mogelijk te benutten. Ga jij er met de prijs vandoor? Op de komst van Ski Tour: Biathlon moet je helaas nog even wachten. Het spel zit momenteel in de ontwikkelingsfase, maar is al wel online te bestellen.

7. Krokodil

Heb jij de afgelopen winter het Cin Cin krokodillenspel weten te bemachtigen? Dan heb je geluk. De officiële editie après-ski bar is helaas helemaal uitverkocht. Heb je het spel niet? Dan betekent dit niet dat je het niet kunt spelen. Bestel het spel via Bol.com en voeg ook wat shotglaasjes aan je winkelmandje toe. Zet het spel op je favoriete wintersportfoto, vul de shotglaasjes met Schnapps en spelen maar! Laat je vrienden ook een krokodil kopen en speel het spel op afstand. Let wel op: je moet nu zelf meer shotjes naar binnen werken!

spelletjes puzzels wintersport krokodillenspel

8. Puzzel met besneeuwd huis

Officieel heet deze puzzel ‘Christmas in the Mountains’. Echt kersterig is ‘ie niet, maar het is wel een prachtig winters plaatje om in elkaar te puzzelen. Het besneeuwde huis, de bergen en de besneeuwde bomen doen je denken aan een heerlijke vakantie in je favoriete skigebied. Kun jij ook niet wachten? De puzzel heeft 1000 stukjes. Bestel Christmas in the mountains vanaf € 17,99.

Boeken over wintersport

Ben je naast spelletjes spelen ook gek op lezen? We hebben een mooie verzameling met boeken over wintersport voor je verzameld. Die kun je bekijken via de pagina hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in