Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

7 verschrikkelijke wintersportdrankjes

Wintersportredacteur

Wintersporten maakt dorstig en daarom is het belangrijk dat je goed drinkt. Van een groot glas Skiwasser tijdens de lunch, tot het eerste biertje in de après-ski. Op wintersport vind je veel typische en overheerlijke drankjes. Helaas zitten er ook een aantal verschrikkelijke varianten tussen. Die zetten we voor je op een rijtje.

En ja, ook al duurt het voorlopig nog wel even voor we weer gewoon op wintersport kunnen gaan, deze drankjes kun je alvast op je lijstje ‘don’ts op wintersport’ zetten!

1. Schnaps

Oké, toegegeven er zijn echt een aantal lekkere soorten. Alleen die rommel die wordt geschonken in de après-ski kun je beter overslaan. Waarom we toch altijd weer die ellendige Willy’s met een peertje erin bestellen? Geen flauw idee, puur vergif en absoluut niet bevorderlijk voor de kater.

Perenschnaps verschrikkelijke wintersportdrankjes

2. Genepi

Ooit in Frankrijk geweest? Dan heb je vast wel eens een Génépi gedronken. Nog nooit geproefd? Doe dat dan ook zeker niet.

3. Slechte koffie

Koffie is geweldig. Maar dan moet het wel goede koffie zijn. Helaas is dat voor veel berghutten een behoorlijke uitdaging. Zit je dan met zo’n vies bakkie pleur… Opdrinken of toch? Snel door naar de volgende hut!

4. Lauwwarme choco

Warme choco moet warm zijn. Je moet er je handen aan kunnen verwarmen en je tong aan verbranden. Er is niks erger dan lauwwarme chocolademelk.

5. Drankjes met ongezoete slagroom

Oostenrijkers zijn gek op zoetigheid. Stap maar eens een konditorei binnen en de lekkerste taartjes lachen je toe. Daarom vraag ik me na al die jaren nog steeds af, waarom er geen suiker in de slagroom zit. Elke keer is het weer een tegenvaller.

Warme chocolademelk met slagroom

6. Het 8e shotje in de après-ski

Goed idee, aan de shotjes! Alle varianten komen voorbij. De eerste vier zijn prima te doen, maar de achtste kun je met moeite doorslikken.

7. Het eerste biertje met een kater

Na een avondje losgaan sta je de volgende dag op met een kater. De frisse berglucht doet nog niet veel wonderen en daarom besluit je te gaan voor een XXXL schnitzel en een biertje. Een vette maaltijd doet wonderen en ze zeggen dat je het beste kunt beginnen, waarmee je bent geëindigd. Helaas gaat je favoriete drankje er een stuk minder soepel in dan de avond ervoor.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in