Nieuwsalert per mail ontvangen

3 tips voor pret naast de piste in Kitzbüheler Alpen – Brixental

De echte skiër komt naar het Oostenrijkse wintersportgebied Brixental in de Kitzbüheler Alpen voor de ruim 1000 km moderne skipisten.  Maar ook de niet-skiërs onder ons kunnen in deze regio prima uit de voeten. 3 tips voor pret naast de piste:

1. Rodelen op de Gaisberg
De spectaculaire rodelbaan op de Gaisberg heeft zich als publieksmagneet ontwikkeld. De rodelbaan heeft als enige in de directe omgeving het “Gütesiegel für Naturrodelbahnen” gekregen.

De 4-persoons stoeltjeslift brengt je comfortabel naar de start. Rodelen op de Gaisberg is zowel overdag als ’s avonds mogelijk.

2. Iglodorp op de Hochbrixen
Een sprookjeswereld van sneeuw en ijs, een kunstwerk in de winterse pracht van het Brixental – dat is het “ALPENIGLU Dorp”. Het witte dorp bevind zich aan het bergstation in Hochbrixen, en is heel goed voor de niet-skiër te bereiken.

IJs staat centraal in het Iglodorp:
– In de ijsbar krijg je drankjes in glazen van ijs.
– Er is een ijstentoonstelling met ijssculpturen gemaakt door “ijsbeeldhouwers” .
– Je kunt er overnachten in een iglo.
– Mocht je er zin in hebben: je kunt er trouwen!
– Of bijv. een workshop “ijssculpturen maken” volgen.

artikel3_iglodorp_drankjes

3. Culinair genieten in Brixen im Thale
Brixen im Thale kent ook  vele culinaire hoogstandjes. Het skiparadijs sluit hiermee naadloos aan op de huidige ”foodcation trend”, dat toeristen zich ook op gastronomisch gebied steeds meer willen verrijken tijdens hun (wintersport)vakantie. De èchte fijnproever bezoekt restaurant Rosengarten van sterrenkok Simon Taxacher, of probeert de zogenoemde Brixentaler KochArt-bedrijven die werken met diverse streekproducten. Meer informatie vind je in het artikel over Culinair genieten in het Brixental.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in