Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Activiteiten voor rustzoekers in Going am Wilden Kaiser

© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Wintersportredacteur

Af en toe iets anders doen dan elke dag afdalen van de pistes en wil je in je vakantie ook vooral ontspannen en tot rust komen? Dan is Going am Wilden Kaiser een heel geschikt wintersportdorp in Oostenrijk voor jou. Aan de ene kant kun je hier namelijk fantastisch skiën, en aan de andere kant zijn er tal van rustgevende activiteiten in Going. Dit zijn onze tips!

Winter- en sneeuwschoenwandelen in Going

Elke dag kun je begeleide wandeltochten maken door het besneeuwde landschap aan de voet van de Wilder Kaiser. Laat de voetsporen van je schoenen achter tijdens deze leuke activiteit in Going. Dagelijks kun je een begeleide winter- of sneeuwschoenwandeling maken in de regio. Tijdens het wandelen door de prachtige omgeving kom je echt tot rust! Deelname aan de sneeuwschoenwandeling kan vanaf schoenmaat 35 en bij gepaste condities. Je aanmelden kan tot 17.00 uur de dag voordat je wilt gaan wandelen. Inclusief in de prijs is het huren van sneeuwschoenen en stokken. Zelf hoef je je alleen maar dik in te pakken en eventueel iets te drinken mee te nemen.

Op zoek naar de lekkerste Kaiserschmarrn

Rust hangt vaak samen met de middagpauze. Je bent toch heerlijk ontspannen als je in de zon zit, boven op de berg in een skihut, terwijl er een dampend bord Kaiserschmarrn voor je staat? In de regio Wilder Kaiser kun je heerlijke traditionele gerechten bestellen in de berghutten. Kaiserschmarrn is een gerecht die je echt wel geproefd wilt hebben als je gaat wintersporten in Oostenrijk. Grijp dus je kans en ga in Going op zoek naar de lekkerste Kaiserschmarrn. Deze tips hebben wij voor je:

  • Gasthaus Reischerwirt: natuurlijk kun je Kaiserschmarrn bestellen in de Reischerwirt. In dit Gasthaus hebben ze een ambachtelijke keuken waar alleen traditionele gerechten op de kaart staan.
  • Gasthof Dorfwirt-Going: de Dorfwirt is een van de meest traditionele restaurants in Going. Hier kun je heerlijk genieten op het terras en binnen in de gezellige stuben.
  • Gasthof Stanglwirt: sinds 400 jaar kun je in dit traditionele restaurant dineren. Het is er altijd onwijs gezellig en je hebt een uitstekende keuze uit verschillende gerechten. Achter elke plank in deze Gasthof schuilt wel een verhaal of eeuwenoude traditie.
  • Lanzenhof: dit is het restaurant dat bekend staat in deze streek voor de typische Tiroler gerechten.
  • Pension Alexandra: in het familierestaurant Alexandra kun je volledig ontspannen en gezellig dineren. In de knusse stuben kun je samen met je gezin de perfecte skidag afsluiten met traditioneel Oostenrijks eten.

Wandelen met fakkels als activiteit in Going

Elke vrijdag in de regio Wilder Kaiser worden er begeleide wandelingen in de avond georganiseerd. Om het pad te verlichten krijg je een fakkel mee tijdens deze wandeling. Dit geeft een hele knusse sfeer! Gids Carina begeleidt de tocht en laat de mooiste plekjes zien. Deze activiteit in het wintersportdorp Going is ook een hele leuke optie voor gezinnen. De wandeling is goed te doen en duurt ongeveer twee uur. Door het lopen in het donker zullen de kinderen dit als een echt avontuur zien.

De tocht begint bij de VVV in Going om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 22.00 uur. Wil je meewandelen? Dan kun je je tot 17.00 uur een dag eerder aanmelden. Bij een minimum van vier personen kan de wandeltocht met fakkels doorgaan.

Leuke activiteit in Going: paardensleetocht

Een hele leuke manier om Going te ontdekken is met paard en wagen. Wikkel jezelf in een warme deken en geniet! Dit is een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin, of romantisch samen met je partner. In dit wintersportdorp kun je al vanaf € 13,- een ritje maken met een paardenslee. In alle rust kun je op deze manier van het landschap genieten en de regio Wilder Kaiser ontdekken.

Overtuigd? Boek een wintersport naar Going

Ben je echt toe aan een rustige vakantie? Dan kun je dus het beste een verblijf boeken in Going am Wilder Kaiser. Zo geniet van van rust en een mooie wintersport in één!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TVB Wilder Kaiser.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in