Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit kun je ’s avonds allemaal doen in Ski Juwel

avondskiën in Ski Juwel

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wintersportredacteur

Als de liften sluiten je wintersportdag beëindigen? Nee, dat is ontzettend zonde in Ski Juwel, er is namelijk nog zoveel meer te beleven! In de avonduurtjes worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd voor wintersporters die op zoek zijn naar net dat beetje extra tijdens hun vakantie. Dit jaar staat er zelfs een nieuwe activiteit op het programma. Wat je niet wilt missen? Lees snel verder!

Skiën in de avond

Als je om 16.00 uur nog niet bent uitgeskied, kun je in Ski Juwel in de avond nog een keer de piste op! Tijdens het avondskiën op de Reither Kogel worden de liften nog eens gestart en de verlichting aangezet. Je kunt hier afdalen van 6 kilometer aan pistes. De Reitherkogelbahn, Nordlift en Brandachlift zijn in bedrijf tijdens het avondskiën, afdalen kun je van de pistes 71, 72 en 74. Dit is een van de grootste avondskigebieden in Tirol. Van 29 december 2023 tot 2 maart 2024 kun je elke vrijdag en zaterdag skiën in de avonduurtjes. Dit kan tussen 18.30 uur en 21.15 uur.

Meer informatie ›

Bezoek een skishow

Tijdens het skiseizoen worden er verschillende skishows gegeven in Ski Juwel. Dit zijn indrukwekkende avondshows gegeven door skileraren uit het skigebied. Ben je in de gelegenheid om een van de skishows te bezoeken, doe dat dan zeker! Het is een leuk avondje uit met muziek en spectaculaire trucs. Ook met kinderen is het een erg leuk uitstapje!

Toerskiën op de Reither Kogel

Een unieke activiteit is ook het toerskiën in de avond in Ski Juwel. Aan beide kanten in het skigebied is dit mogelijk. Dit is een van de weinige skigebieden waar je ook in de avond de berg op kunt lopen op een verlichte piste. Elke donderdagavond van 2 januari 2024 tot het 5 maart 2024 is de piste 71 op de Reither Kogel in het Alpbachtal exclusief voor toerskiërs geopend. Tussen 18.30 uur en 21.30 uur staat het licht aan, buiten deze tijden heb je zelf een hoofdlamp nodig om de piste te verlichten.

In Wildschönau kun je de Schatzberg en Markbachjoch omhoog in de avond. Van woensdag- tot vrijdagavond zijn er verschillende pistes geopend en verlicht voor toerskiërs. De verlichting blijft aan tot 22.00 uur. Ook zijn er een aantal hutten geopend voor een hapje en een drankje nadat je omhoog bent gelopen.

Meer informatie ›

Pistenbully Co Pilot

Drie keer in de week in de avond kun je in Ski Juwel met de pistenbullychauffeurs meerijden. Op maandag, woensdag en donderdag kun je precies ervaren wat dit werk inhoudt. Op onder andere op de Reither Kogel worden de pistes dagelijks met grote pistenbully’s geprepareerd voor de volgende dag. Volwassenen en kinderen mogen op deze berg in twee 10-tons pistenbully’s een uurtje meerijden. Hoe je een plekje reserveert? Dat kan via de website.

Meer informatie

Wandelen bij het licht van de maan

Er zijn tal van mooie winterwandelingen die je kunt maken in dit skigebied. Een hele leuke afwisseling, vooral met kinderen! In de avond is het extra bijzonder om door het witte landschap te wandelen. Neem bijvoorbeeld de laatste lift van de dag omhoog en wandel terug naar het dal. Onderweg kun je bij verschillende hutten een pauze nemen. Op welke plekken je mooie wandelingen kunt maken? Onder andere bij het bergstation van de Reitherkogelbahn, bij de Markbachjoch in Niederau en bij het middenstation van de Schatzbergbahn.

In Wildschönau kun je op pad met een gids in de avond met een hoofdlamp. Afhankelijk van de sneeuwval kun je hier ook winterwandelen met sneeuwschoenen.

Meer informatie

Nieuw: Dragon Winter Night

Dragon Winter Night in Wildschönau wordt komende winter voor het eerst georganiseerd. Vanaf 27 december 2023 is er elke woensdagavond een leuk programma. De Dragon Winter Night is bij de Drachental in Oberau. Wat je kunt verwachten? Onder andere live-muziek, een kleine skishow, en lekker eten en drinken (warme chocolademelk!). Ga het zeker eens bekijken tijdens je wintersport!

Dit blog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in