Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bijzondere activiteiten voor je wintersport in Saas-Fee/Saastal

Saastal Tourismus AG-Puzzle Media

Wintersportredacteur

Een ritje in de fonduegondel, een hondensledetocht met husky’s, skiën bij zonsopkomst… Er zijn zoveel mooie dingen die je kunt beleven in Saas-Fee/Saastal. Kies je deze bestemming voor je volgende wintersport, dan beleef je zeker een unieke reis. Wat je dan echt niet mag overslaan? Onder andere deze activiteiten! Ga jij het deze winter nog beleven?

Wintersport in Saas-Fee/Saastal

Wanneer je denkt aan wintersport, staat skiën en snowboarden meestal centraal. Bij het kiezen van een nieuwe bestemming zijn vragen over de beschikbare kilometers piste, de uitdagingen voor ervaren skiërs, en de mogelijkheden voor beginners van groot belang. Saas-Fee/Saastal is een veelzijdig skigebied dat het allemaal heeft. Zowel jong als oud en beginner als ervaren kan hier goed terecht. In totaal biedt Saas-Fee/Saastal 150 kilometer aan pistes, verdeeld over drie skigebieden met mooie blauwe, rode, zwarte en gele afdalingen. Voor beginners zijn er diverse faciliteiten en goede skischolen, terwijl gevorderde skiërs ook voldoende uitdagingen vinden. De skigebieden liggen tussen 1500 en 3600 meter hoogte en behoren daarmee tot de hoogste van Europa. Zeer sneeuwzeker dus, met uitstekende sneeuw- en pistecondities!

Sunrise Skiing met ontbijt op 3500 meter hoogte

Voor een unieke wintersportervaring moet je zeker de Sunrise Skiing in Saas-Fee/Saastal proberen. Stel je voor: afdalen bij zonsopkomst vanaf het hoogste punt in Saas-Fee, over perfect geprepareerde pistes, om als eerste de verse sneeuw aan te raken. De starttijd is afhankelijk van de zonsopkomst. Eerst is het genieten van een heerlijk ontbijt op 1500 meter hoogte in Drehrestaurant Allalin. Dit is het hoogste, draaiende restaurant ter wereld. Bij helder weer kun je vanaf hier zelfs de lichtjes van de Italiaanse stad Milaan zien. Buik vol van al dat lekkers? Tijd om met de eerste zonnestralen van de verse ribbels te genieten. Beter bestaat niet!

Kreuzboden by Night

Nog op zoek naar een avondactiviteit voor de hele familie? In Saas-Grund kun je op woensdagen vanaf 18.45 uur terecht op de verlichte rodelbaan. De afdaling is maar liefst 11 kilometer lang! De laatste afdaling naar het dal kan om 21.45 uur gemaakt worden. Daarnaast kun je in dit gedeelte van het skigebied ook veel andere unieke activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld mee als copiloot van een pistenbully, fakkelwandelingen maken, genieten van een fondue-avond in de Weissmieshütte of sneeuwschoenwandelen naar de Lagginjoch. Zo beleef je vanuit Kreuzboden een unieke avond in de sneeuw!

Een ritje met de Fonduegondel

Een andere niet te missen activiteit is de Fonduegondel. Geniet van een romantische avond of gezellige tijd met vrienden terwijl je fonduet in een gondel met adembenemende uitzichten. De gondel biedt plaats aan maximaal zes personen en serveert heerlijke regionale Walliser kazen met bijpassende wijn en/of thee. Het diner wordt afgesloten met een dessert en schnapps, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt. De gondel vertrekt vanaf het dalstation van de Spielboden lift en de rit duurt ongeveer een uur.

Uniek: Raclette to go

Een smakelijke optie voor de lunch tijdens het wandelen is ‘Raclette to go’. Je kunt een speciale rugzak ophalen bij de VVV in Saas-Fee, gevuld met Walliser raclette kaas, een raclette oven met theelichtjes, picknickkleed, wijn, borden, bestek, brood en meer. Een handige en heerlijke manier om te genieten van een maaltijd onderweg. Eenvoudig online te boeken!

Op pad met husky’s

Voor wie op zoek is naar een onvergetelijk avontuur biedt Saas-Fee/Saastal hondensledetochten met dolenthousiaste husky’s aan. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in lengte, met mogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Voorafgaand aan de tocht kun je kennismaken met de husky’s en genieten van thee met snacks voordat je meegenomen wordt op een magische reis door het winterwonderland.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in