Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 highlights van een wintersport in Saas-Fee/Saastal

Skiën bij zonsopkomst - bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal

© Saastal Tourismus AG-Samuel Gentinetta

Wintersportredacteur

Een wintersport in Saas-Fee/Saastal is niet zomaar een wintersport. Hier hebben ze namelijk allerlei leuke highlights om jouw wintersport écht bijzonder te maken. Naast het skiën op een hoogte van 3600 meter, kun je hier bijvoorbeeld ook racletten to go, een ritje maken als co-piloot in een sneeuwruimer of het landschap verkennen met een huskytocht. Je ontdekt vijf unieke activiteiten in Saas-Fee/Saastal in dit blog!

Rijd mee in een sneeuwruimer

In Saas-Grund kun je als co-piloot meerijden in een pistenbully over de pistes in het Saastal. Je kunt zelf meehelpen om de pistes voor de volgende dag voor te bereiden. Dit uitje duurt ongeveer één uur en hierbij ervaar je vanuit de cockpit hoe het is om pistebullychauffeur te zijn. Startlocatie is het Kreuzboden station in Saas-Grund.

Let op: deze activiteit kan alleen op bepaalde dagen worden gedaan. De beschikbare data zijn: 4 januari 2023, 8 februari 2023, 15 februari 2023, 22 februari 2023 en 1 maart 2023.

De beroemde fonduegondel

Een activiteit die je zeker in moet plannen tijdens een wintersport in Saas-Fee is de fonduegondel! Dit is dé activiteit als je een romantisch avondje met zijn tweetjes in wilt hebben of een gezellige avond met vrienden. De uitzichten vanuit de gondel zijn fenomenaal en daarbij kun je ook heerlijk fonduen. Dit is een highlight die je zeker niet snel zal vergeten. In de fonduegondel kun je ook met meerdere mensen, in totaal kunnen er zes personen in één gondel. Daarbij worden er heerlijke regionale Walliser kazen geserveerd met Walliser wijn en/of thee. Om het diner af te maken krijg je een dessert en schnapps, een goede afsluiting van de avond. Bij het dalstation van de Spielboden lift stap je in en de hele rit duurt ongeveer één uur.

Raclette to go tijdens het winter hiken

Bij het tourisme office in Saas-Fee kun je voor het begin van je dag een ‘Raclette to go’ rugzak ophalen. Ideaal als lunch op de piste! Zo hoef je met niemand rekening te houden en kun je onderweg ergens een mooi plekje uitzoeken. In de rugzak zit: Walliser raclette kaas, raclette oven met theelichtjes, aansteker, picknickkleed, fles wijn inclusief bekers, borden, bestek, brood, specerijen, augurk, een dessert, water en een afvalzak. Naast warme kleding hoef je dus niets mee te nemen!

Je kunt de raclette to go rugzak reserveren tot 16.00 uur de dag van tevoren. Dan kun je de rugzak komen ophalen tijdens de opening van het tourisme office en aan het einde van de dag terugbrengen.

Wintersport in Saas-Fee in de ochtend

Een ontbijtje boven op de piste nadat je een prachtige afdaling hebt gemaakt bij zonsopkomst? In de Saastal vallei kan het! Vanaf het hoogste punt in Saas-Fee kun je afdalen in absolute stilte over de perfect geprepareerde pistes. Jouw ski’s raken de sneeuw als allereerste aan deze ochtend. Dat wil je toch tijdens je wintersport in Saas-Fee/Saastal?! De starttijd van deze activiteit hangt af van het opkomen van de zon. Extra ritjes met de gondel en ontbijt zijn in de prijs inbegrepen. Je kunt dus na afloop nog langer van het prachtige uitzicht genieten in werelds hoogste draaiende restaurant Allalin tijdens het ontbijten. Dit restaurant draait in één uur in een aangenaam tempo om zijn eigen as. Op 3500 meter hoogte kun je heerlijk eten in het recent gerenoveerde restaurant, dat nu een hele moderne alpine stijl heeft. Een unieke ervaring!

Huskytocht tijdens je wintersport in Saas-Fee/Saastal

Een andere highlight in Saas-Fee/Saastal zijn de huskytochten die je kunt maken. Je kunt kiezen uit verschillende tochten, van bijvoorbeeld twee of vier kilometer door het prachtige landschap. Deze activiteit is ook goed te doen met kinderen. Vooraf kun je kennismaken met de huskies en genieten van een kopje thee met snacks. Na de kennismaking begint de magische tocht door het winterwonderland.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in