Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit kun je ’s avonds allemaal doen in Serfaus-Fiss-Ladis

© Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

Wintersportredacteur

Serfaus-Fiss-Ladis is een van de meest bekende skigebieden voor Nederlanders. Vooral met kinderen is dit een geliefde wintersportbestemming. Het is overdag niet alleen een feestje in Serfaus-Fiss-Ladis, ook in de avond zijn er tal van activiteiten die je wintersport uniek maken. Benieuwd waar je in de avonduurtjes terecht kunt tijdens je wintersport in dit grote Oostenrijkse skigebied? Lees snel verder.

Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend om de 214 kilometer aan pistes, 52 kilometer aan loipes, ontelbare uren zon, veel faciliteiten voor kinderen en gezelligheid. Voor kinderen zijn er verschillende skischolen en speciaal ingerichte sneeuw(pret)parken. Ook heeft Serfaus-Fiss-Ladis speciaal voor kinderen een eigen mascotte. Spelenderwijs kunnen alle beginners hier de eerste meters afdalen. Overdag en in de avond is het niet alleen een feest op de piste voor kinderen, ook volwassenen genieten hier van een heerlijke wintersport. Naast de vele blauwe pistes zijn er ook genoeg rode en zwarte afdalingen. Bovendien is de après-ski in het skigebied er eentje die je eens meegemaakt wilt hebben!

Tips voor in de avond

Na een dagje intensief skiën kun je op de bank ploffen, of er nog op uit gaan. In Serfaus-Fiss-Ladis is het bijna zonde om in de avond niet nog eens de deur uit te stappen. Er is zoveel te beleven! Van dineren bovenop de berg tot rodelen en avondskiën, dit maakt Serfaus-Fiss-Ladis uniek:

Verlichte pistes in Fiss en Serfaus

Een van de leukste dingen om te doen tijdens je wintersport is natuurlijk nog meer skiën/snowboarden! Ben je overdag nog niet uitgeskied en wil je in de avond gewoon nog door? Dan kun je in Fiss en Serfaus nog een paar keer op en neer. Tip: kleed je wat warmer aan dan overdag.

  • Fiss: op donderdag 28 december 2023 en elke dinsdag van 2 januari 2024 tot en met 2 april 2024 kun je tussen 17.45 uur en 22.00 uur extra skiën in Fiss tijdens het avondskiën. De Möseralmbahn en de Sonnenbahn zijn tijdens deze periodes in bedrijf.
    Meer informatie over het avondskiën in Fiss ›
  • Serfaus: iedere woensdag is de Komperdellbahn in Serfaus geopend van 18.00 uur tot 23.00 uur. Dit geldt voor de periode: 20 december 2023 tot 10 maart 2024. De Mittelabfahrt is in deze periode verlicht in de avonden.
    Meer informatie over het avondskiën in Serfaus ›

Fondueavonden in restaurant Sonnenburg

De fijnproevers zijn helemaal op hun plek in Serfaus-Fiss-Ladis in familierestaurant Sonnenburg. Op 21 en 26 december 2023 en elke donderdag tussen 4 januari 2024 en 4 april 2024 kun je hier kiezen tussen de klassieke Fondue Chinoise (vleesfondue) of een hartige kaasfondue. Dit restaurant ligt bij Berta’s Kinderland in Fiss.

Meer informatie ›

Bezoek een avondshow

In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er verschillende avondshows die je kunt bezoeken. Dit zijn echt unieke evenementen die je zeker wilt bekijken tijdens je wintersport!

AvondshowWanneer en waar?Wat?
Nightflow: The Eagle Returns23 december 2023 en tussen 2 januari 2024 en 2 april 2024 elke dinsdag vanaf 20.30 uur op de Möseralm in FissNightflow is een skishow waarbij dit skiseizoen de adelaar centraal staat. De show wordt opgevoerd door dansers, acrobaten en de skileraren van de skischool Fiss-Ladis. Met muziek en effecten is het echt een spektakel! Een van de hoogtepunten zijn de sprongen van de grote skischans.
Adventure Night: ReflectionElke woensdag vanaf 20 december 2023 tot 3 april 2024 om 21.00 uur op de Komperdell in Serfaus

De laatste show is op 10 april 2024 om 21.30, dan is de Charity Adventure Night
Ook de avondshow in Serfaus is er eentje voor op je lijstje! Dit is een indrukwekkende show in de sneeuw voor het hele gezin. De skischool Serfaus voert deze show op en hierbij laten ze stunts en sprongen zien. Ook maken ze gebruik van allerlei effecten, muziek en zelfs vuurwerk.
Magic Ladis: Fire & Ice Dinsdag 1 februari 2024 vanaf 20.30 uur bij de Lader burchtvijver in LadisFire & Ice is een bijzondere show met kunstschaatsers. Professionele schaatsers van de Tiroolse Schaatsvereniging bereiden een unieke show voor en voeren deze op op 1 februari. Deze locatie is erg bijzonder, de show is bij de burcht Laudeck am Lader Schlossweiher. De entree is gratis!

Rodelen in de avond

Naast avondskiën kun je in Serfaus en Fiss ook avondrodelen. De lange afdaling van de Komperdellbahn naar het dorp Serfaus is elke woensdag van 20 december 2023 tot 10 april 2024 verlicht. Dit uitje kun je ook heel goed combineren met een diner bij restaurant Lassida, bij de Ski Lounge, bij het Panoramarestaurant Komperdell of bij de Sportalm. Dat klinkt toch als een perfecte avond?! In Fiss kun je avondrodelen vanaf het middenstation van de Schönjochbahn tot het dorp. Zelfs Berta’s Kinderland is nog een paar uurtjes extra geopend van 17.45 tot 21.00 uur. De kleintjes kunnen hier nog een uitrazen voordat ze naar bed moeten.

Meer informatie over Serfaus ›
Meer informatie over Fiss ›

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Naast deze leuke activiteiten in de avond kun je natuurlijk ook heel veel overdag beleven in Serfaus-Fiss-Ladis. Lees meer tips en informatie op de website van het skigebied!

➡️  Kijk op de officiële website van het skigebied

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Österreich Werbung en Serfaus-Fiss-Ladis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in