Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

10 misverstanden van niet-wintersporters

Wij wintersportfans staan het liefst het hele jaar door op de latten. Dat dit tijdens seizoen 2020/2021 niet mogelijk was, is niet te bevatten. Reikhalzend kijken we uit naar de winter van 2021/2022. Het liefst slaan we zelfs de zomervakantie over! Maar er zijn mensen die daar geen bal van begrijpen. “Wat is er nou zo leuk aan wintersport?” Hoor je ze regelmatig zeggen…

Niet-wintersporters houden vast aan de vooroordelen en misverstanden over wintersport. Tot ze een keer zelf naar de sneeuw zijn geweest! ? Ben jij wel eens in een verhitte discussie beland met zo’n persoon? Wij hebben in dit artikel 10 van die misverstanden over wintersport op een rijtje gezet. Uiteraard vertellen we er ook meteen bij waarom ze niet waar zijn. Dus, wie moet die volgens jou echt even lezen?

1. Wintersport is alleen voor rijkelui

Oké, het is waar dat je geld nodig hebt voor wintersport, daar kunnen we niet omheen. Maar de prijs van je wintersport bepaal je grotendeels zelf. Regelmatig zijn er hele goede aanbiedingen en zit je al snel voor een prikkie in de sneeuw. Helemaal als je in het laagseizoen gaat kun je voor weinig geld overnachten, eten, drinken en skiën. Ga dan alleen niet te vaak naar de après-ski… Feit is wel dat de eerste aanschaf van je wintersportspullen prijzig is, maar ook hier valt op te besparen.

>>> Besparen op een wintersport doe je zo

2. Kinderen mee op wintersport nemen is drama

Ook kinderen kunnen genieten van een vakantie in de sneeuw! Aan het begin van de dag breng je ze naar hun skiklasje, waar ze zich zullen vermaken met andere kinderen. Wacht maar tot je ze eind van de dag op komt halen, dan komen ze met prachtige verhalen van wat ze allemaal geleerd hebben. En een grijns van oor tot oor! Zelfs de allerkleinsten kun je meenemen. Veel skigebieden bieden mogelijkheden voor kinderopvang. Maar, eerlijk is eerlijk, er bestaat niks leukers dan kijken naar hoe de kleintjes zich vermaken in de sneeuw. Zonde om ze te dumpen dus.

Kinderen in een skiklasje tijdens wintersport voorjaarsvakantie

3. Sporten op vakantie is niet leuk

Skiën is sporten, maar wel een hele leuke manier van sporten! Want hoe leuk is het om je in het zweet te werken in zo’n mooie omgeving? En natuurlijk ski je niet meteen als Hirscher en Vonn de berg af. Skiën is een technische sport en om goed te kunnen skiën moet je een hoop te oefenen. Maar dat is het helemaal waard! Hoe beter je kunt skiën, hoe makkelijker en leuker het wordt.

4. Waarom zou ik de zon verruilen voor de sneeuw?

Je hoeft de zon helemaal niet in te ruilen voor de sneeuw! Ook in de winters schijnt de zon en met een beetje geluk schijnt die de hele week. Het vergeten van je zonnebrand is dan ook een absolute no-go. Moet je eens opletten hoe bruin je wordt tijdens de wintersport…

5. Ik ben te oud om te leren skiën

Niemand is te oud om te leren skiën, dus ook jij niet! Leeftijd is tenslotte maar een getal en je klinkt wel negentig als je dit zegt. Je kunt alles leren, als je maar een wil en doorzettingsvermogen hebt. En voor iedereen is de eerste skidag een uitdaging. Dit excuus kun je dus maar beter van tafel vegen.

6. Je kunt op wintersport alleen skiën

Nee. Je kunt op wintersport ook snowboarden, rodelen, winterwandelen, langlaufen, sneeuwscooter rijden, een ritje maken met een paarden- of hondenslee, ijsvissen, wakduiken, ontspannen in de wellness, feesten in de après-ski, ontzettend lekker eten… Etc. etc. etc.

Rodelen in Grindelwald

7. Skivakanties zijn niet ontspannend

Skiën is sporten, maar je hoeft je echt niet alleen maar in het zweet te werken. Het is vakantie en dus doe je alles lekker op je eigen tempo. Af en toe even racen van die ene lekkere piste, maar ook heerlijk relaxed cruisen. Om half 11 neerploffen in een gezellige hut voor koffie, warme choco en Apfelstrudel, weer wat afdalingen maken, uitgebreid lunchen, nog een paar afdalingen en daarna après-skiën of ontspannen in de sauna. En hebben we al verteld dat je elke avond zonder excuus om 21.00 uur naar bed kunt gaan?

8. Het eten is vies

Maar dan heb je nog nooit geluncht met een gigantische Wiener Schnitzel met patat, een pannetje Kaiserschmarrn, pizza of Tartiflette. Natuurlijk is het eten anders dan dat je thuis gewend bent, maar zet het ‘wat een boer niet kent, vreet ie niet’-gevoel even aan de kant.

>>> Lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten
>>> Lekkerste Italiaanse wintersportgerechten
>>> Lekkerste Franse wintersportgerechten
>>> Lekkerste Zwitserse wintersportgerechten

XXXL Wiener Schnitzel in de Zillertal Arena

9. Vreselijk die traditionele muziek

Oké, deels waar. In veel Oostenrijkse berghutten klinken er op de achtergrond bekende Oostenrijkse schlagers. Maar denk je nou echt dat ze deze muziek ook alleen maar draaien in de après-ski? Hier knallen de beste après-ski hits uit de speakers, Nederlands en Duits. En dat niet alleen, ook internationale hits. Regelmatig zijn er bekende dj’s en artiesten. Je kunt dus een hele week feesten. Niet overtuigd? Na twee bier is alles beter.

10. Het is gevaarlijk

Ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alleen op wintersport, maar ook thuis. Natuurlijk kun je naar ten val komen en gewond raken, maar het kan ook allemaal goed gaan. Je laat je toch niet leiden door angst?

Wat ons betreft zijn alle redenen om wintersporten niet te proberen onzin. Heb je de kans om te gaan skiën of snowboarden? Pak die dan met beide handen aan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in