Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Besparen op je wintersport doe je zo

geld-opnemen-geldautomaat

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersport staat niet bekend als de meest goedkope vakantie van het jaar. Tel je de kosten voor je accommodatie, skimateriaal, skipas, vervoer, eten en après-ski bij elkaar op, dan kan het totaalbedrag flink oplopen. Daarom heb ik vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je kunt besparen op je wintersport.

1. Kies een goedkope bestemming

Alleen al bij de keuze van je bestemming kun je besparen op je wintersport. Er is onderzoek gedaan naar de prijzen die je betaalt in verschillende skigebieden en daaruit blijkt dat de Franse gebieden over het algemeen het goedkoopst zijn. Op de tweede plek volgt Italië en daarna Zwitserland en Oostenrijk. Denk dus voordat je gaat boeken goed na over wat je kwijt wil zijn voor je accommodatie plus skipas.

Boek je last minute wintersport naar Frankrijk nu bij Sportiek Reizen, inclusief skipas

2. Ga niet iedere dag uit eten

Een Apfelstrudel om 11.00 uur, een schnitzel om 13.00 uur en Zwiebelrostbraten om 20.00 uur. Uiteraard met een paar biertjes erbij. Heel erg lekker allemaal, maar tel al die uitgegeven euro’s maar eens bij elkaar op. Aan het eind van de week is je portemonnee flink lichter geworden. Een tip is daarom om niet elke dag uit eten te gaan. Of hou het bij een simpele lunch en kook ’s avonds zelf een maaltijd in het appartement. Met deze recepten zet jij namelijk gewoon zelf je favoriete wintersportgerecht op tafel.

3. Niet elke dag naar de après-ski

Ondanks dat echt après-skiën nu niet mogelijk is, kun je het nog steeds heel gezellig maken aan het eind van de dag. Ook zittend aan tafel kan het een leuke boel worden en voor je het weet ben je tien bier verder. En we weten allemaal: voor niets gaat alleen de zon op, dus die tien bier voel je in je portemonnee. Zeker als het elke middag zover komt. Maak het daarom ook gewoon eens gezellig in het appartement. Daar kun je ook prima een biertje drinken en er zijn nog meer voordelen: dat kan in comfortabele schoenen/slippers, in je chillbroek en onder het genot van een spelletje!

4. Boek je skiles vooraf online

Heb je skiles nodig? Ook hier geldt dat het verstandig is om dit vooraf online te boeken. Bij CheckYeti kun je in meer dan 500 verschillende skigebieden online ski- en snowboard lessen boeken. Je kunt eenvoudig filteren of het gaat om skiles voor kinderen, volwassenen, beginners of gevorderden. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gids te boeken die samen met jou gaat toerskiën.

5. Houd de aanbiedingen in de gaten

Reisbureaus, zoals Sunweb, Summit Travel, Chalet.nl stunten het hele jaar door met allerlei aantrekkelijke acties en aanbiedingen. Het is dus verstandig om deze voor jouw favoriete skigebied en wintersportdorp in de gaten te houden. Zo kun je flink besparen op je wintersport!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in