Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Besparen op je wintersport doe je zo

Wintersportredacteur

Wintersport staat niet bekend als de meest goedkope vakantie van het jaar. Tel je de kosten voor je accommodatie, skimateriaal, skipas, vervoer, eten en après-ski bij elkaar op, dan kan het totaalbedrag flink oplopen. Daarom heb ik vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je kunt besparen op je wintersport.

1. Huur je skimateriaal vooraf online

Heb je geen eigen skimateriaal? Dan is het verstandig om dit vooraf online te huren. Op die manier kun je flink besparen op je wintersport. Bij Skiset kan de korting op het online huren van skimateriaal oplopen tot wel 55%! Online skimateriaal huren gaat ook nog eens super eenvoudig. Je geeft je bestemming en de periode van je wintersport aan en daarna krijg je het aanbod te zien. Daarnaast bestaat er een extra groepskorting vanaf 4 personen (5%) en 10 personen (10%)

Boek hier je skimateriaal bij Skiset

2. Ga niet iedere dag uiteten

Een Apfelstrudel om 11.00 uur, een schnitzel om 13.00 uur en Zwiebelrostbraten om 20.00 uur. Uiteraard met een paar biertjes erbij. Heel erg lekker allemaal, maar tel al die uitgegeven euro’s maar eens bij elkaar op. Aan het eind van de week is je portemonnee flink lichter geworden. Een tip is daarom om niet elke dag uiteten te gaan. Of hou het bij een simpele lunch en kook ’s avonds zelf een maaltijd in het appartement.

3. Niet elke dag après-skiën

Zelfde eigenlijk als punt 2: tel het geld maar eens op dat je uitgeeft tijdens een avondje stappen. Ook al neem je jezelf voor dit keer geen doos flugel à € 80,- te bestellen, na 8 bier ga je toch weer overstag. Natuurlijk sta je het liefst iedere avond te dansen op ‘Anton aus Tirol’, maar wees verstandig en sla een paar keer over. Drink een borrel in het appartement. Ook gezellig!

4. Boek je skiles vooraf online

Heb je skiles nodig? Ook hier geldt dat het verstandig is om dit vooraf online te boeken. Bij CheckYeti kun je in meer dan 500 verschillende skigebieden online ski- en snowboard lessen boeken. Je kunt eenvoudig filteren of het gaat om skiles voor kinderen, volwassenen, beginners of gevorderden. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gids te boeken die samen met jou gaat toerskiën.

Skiles nodig? Boek met extra korting bij CheckYeti!

5. Houd de aanbiedingen in de gaten

Reisbureaus, zoals Sunweb, Summit Travel en Bizztravel stunten het hele jaar door met allerlei aantrekkelijke acties en aanbiedingen. Het is dus verstandig om deze voor jouw favoriete skigebied en wintersportdorp in de gaten te houden. Zo kun je flink besparen op je wintersport!

Boek Oostenrijk al vanaf € 110,- p.p.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in