Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 lastige dingen die iedereen na afloop van de wintersport ervaart

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is afkicken zo aan het einde van het skiseizoen… De meeste Nederlanders zijn inmiddels terug van een weekje of meerdere weken in de sneeuw. Maar, oh wat is dat toch altijd weer wennen bij thuiskomst! Daarom in dit artikel; 10 lastige dingen die iedereen na afloop van de wintersport ervaart. Herkenbaar?

1. Vergeten in te checken in de bus

In de meeste skigebieden mag je gratis gebruik maken van de skibus. Je ski-outfit of gastenkaart zijn vaak al voldoende. Geen pasje waarmee je moet inchecken. Tja, zo’n gewoonte went snel. Thuis stap je zonder na te denken de bus in en wandel je vrolijk, zonder in te checken, de buschauffeur voorbij. Oeps, hopelijk komt de conducteur niet langs om te checken…

2. Schone sokken aantrekken

Op wintersport doe je rustig drie dagen of zelfs een hele week met dezelfde skisokken. Thuis kan deze gewoonte echt niet. Helaas vergeet je elke keer weer een schoon paar te pakken uit je sokkenla.

3. Geen warme choco met slagroom, maar koffie

Rond een uur of 10/11 is het op wintersport tijd voor warme choco met slagroom. Een shotje rum erin is helemaal niet ongewoon. Op kantoor moet je je favoriete wintersportdrankje helaas weer missen. De komende 11 maanden drink je weer gewoon koffie…

4. Bedenken wat je aandoet

Drie dagen dezelfde sokken, vier dagen dezelfde pully en de hele week dezelfde skibroek en -jas. Ook in de après-ski loop je vrolijk in je skikloffie rond. Nadenken over je outfit is echt niet nodig op wintersport! Thuis is dat een ander verhaal. Elke avond moet je je kleding klaarleggen en twee dagen rondlopen in hetzelfde shirtje is absoluut uit den boze!

5. Je kleding wassen met wasmiddel in plaats van shampoo

En als je dan toch toe bent aan schone sokken op wintersport, dan was je die lekker met shampoo in de wastafel van de badkamer. Binnen mum van tijd is het vieze zweetvoeten-luchtje verdwenen. Thuis voelt het bijna raar om de wasmachine met Robijn te vullen.

6. Een uitzicht zonder bergen

Machtige bergtoppen met een dikke laag sneeuw. Je kunt er naar blijven kijken. Helaas is het hoogste punt in Nederland een flatgebouw. Vreselijk!

Dit uitzicht… Elke dag graag!

7. Niet meer elke dag drinken

Warme choco met rum tijdens de koffiepauze, lunchen met een halve liter bier en daarna vol gas de après-ski in voor een Aperol. Het is vakantie en dus maakt het echt niet uit dat je elke dag een borrel (of 20) drinkt. In Nederland moet je deze gewoonte snel weer laten varen. Je wilt natuurlijk niet de stempel ‘alcoholist’ achter je naam krijgen…

8. Luisteren naar de top 40 i.p.v. de beste après-ski hits

Op kantoor word je raar aangekeken als je keihard meezingt met Anton aus Tirol of Cowboys und Indianen. Dag après-ski muziek, hallo top 40 (Stiekem kun je wel onze Spotify-lijst aanzetten met je oortjes, zo ben je weer even terug op de berg).

9. Laat naar bed

Tijdens je skivakantie lag je er elke dag vroeg in. Voor 21.00 uur was je helemaal vertrokken. Thuis lijkt vroeg naar bed gaan er niet meer van te komen. Je moet nog zoveel doen. Voor je het weet lig je weer om 00.00 uur in bed.

10. Weer moeten letten op wat je eet

Op wintersport lunch en dineer je makkelijk met een schnitzel. En als je daar de volgende dag weer trek in hebt, bestel je die gewoon weer. Thuis moet je helaas weer letten op wat je eet. Salades, soepjes en gezonde snacks. We weten allemaal dat we na de wintersport weer moeten werken aan onze ‘summerbody’.

Schnitzel met patat in Oostenrijk
Konden we maar elke dag een schnitzel eten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in