Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 bekende leugentjes van wintersporters

Bier in de après-ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zo nu en dan een leugentje om bestwil moet kunnen, toch? Gewoon omdat het je op dat moment beter uitkomt, of omdat je iemand wilt overtuigen. Dat doe je niet alleen thuis, maar ook op wintersport. We zetten 10 bekende leugentjes van wintersporters in dit artikel op een rijtje.

1. Ik drink vanavond geen alcohol!

Maar als de eerste après-ski hits te horen zijn, begint het toch te kriebelen. Dat colaatje verruil je al snel voor een biertje.

2. Vandaag eet ik gezond…

Na je ‘healthy breakfast’ gaat het al mis. Om 11.00 uur bestel je een Apfelstrudel met vanillesaus én een dikke dot slagroom. En tja, die Schnitzel ziet er echt veel beter uit dan die ‘Fitness Salat’. Morgen nog een keer proberen?

3. Ik kan vet goed skiën!

Af en toe moet je jezelf er gewoon van overtuigen. Helaas sta je wederom met knikkende knieën naar de zwarte piste te kijken. Toch maar via de blauwe piste naar beneden!

4. Morgen gaan we met de eerste lift omhoog!

Voordat je gaat slapen laat je aan je vrienden weten dat jullie morgen echt met de eerste lift omhoog gaan. Geen gezeur, geen uitgebreid ontbijt, maar verse ribbels en een opkomend zonnetje. Helaas ligt het bed ’s ochtends weer veel te lekker en gaan jullie wederom pas om 10.00 uur omhoog.

5. Ik ben echt niet dronken hoor…

Recht lopen gaat alleen wat moeilijk en praten doe je met een dubbele tong. Onderweg naar de wc ga je keihard onderuit. Maar dronken ben je absoluut niet! 😉

6. Vallen? Nee joh, ik val nooit!

Dat je die dag drie keer onderuit bent gegaan, vertel je aan niemand!

Vallen in de sneeuw

7. Ik ben vrijgezel!

What happens op wintersport, stays op wintersport! De trouwring wordt netjes opgeborgen en de vriend of vriendin thuis verzwegen. Op naar de leuke skileraar of skilerares!

8. Ik ben niet zo snel, omdat m’n ski’s niet goed gewaxt zijn

Stiekem vind je het doodeng op de piste. Daarom ga je als een slak naar beneden. Tegen je vrienden durf je dat natuurlijk niet toe te geven, en daarom maar een leugentje om bestwil.

9. Even snel een kopje koffie en dan door…

Maar de zon schijnt en het is ontzettend gezellig op het terras… Nog eentje toe? Twee uur later klik je je ski’s pas weer onder.

Warme chocomelk

10. Ik ga nooit meer van zwart!

Na een pittige afdaling roep je tegen je vrienden dat je nooit meer van zwart gaat. Niet waar. De volgende dag ski je de piste nog een keer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in