Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zoveel calorieën verbrand je bij een dag skiën of snowboarden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is leuk zo’n hele dag op de latten, maar levert het ook nog wat op? Hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk tijdens het skiën of snowboarden? Het heet niet voor niks winterSPORT, dus de kilo’s moeten er afvliegen tijdens de heerlijke afdalingen. Wij hebben het voor je onderzocht hoeveel calorieën je ongeveer kwijt bent. 

Onderzoek: calorieën met skiën of snowboarden

Uit het onderzoek is gebleken dat je zeker calorieën verbrandt op een dag skiën of snowboarden. Hoeveel calorieën dit zijn, is natuurlijk interessant om te weten. Dan weet je of je ’s middags toch die Kaiserschmarrn tijdens de lunch kan bestellen en hoeveel biertjes je ’s avonds in de après-ski kunt drinken. Om een representatief beeld te geven, hebben de onderzoekers verschillende skiërs gedefinieerd. Deze zijn:

 • De gewone skiër
 • Skiërs met lichte inspanning
 • Skiërs met hoge inspanning

Gewone skiër

Wat is een gewone skiër? Deze doelgroep gaat relaxt van de piste af en pakt af en toe snelheid en inspanning, maar wil ook voornamelijk genieten van de vakantie. Ze pakken het liefste rode pistes om de benen even aan het werk te zetten. Maar ook heerlijk in de rondte kijken op een blauwe piste voor de afleiding hoort erbij. En hetzelfde geldt voor een stukje omhoog lopen voor het perfecte uitzicht. Per lichaamsgewicht verbrandt een persoon per uur het volgende aantal calorieën met skiën of snowboarden:

 • 402 calorieën (60 kg)
 • 490 calorieën (70 kg)
 • 560 calorieën (80 kg)

Skiër met lichte inspanning

De skiër met lichte inspanning pakt voornamelijk zijn rust. Lekker rustig naar beneden glijden en tot rust komen. Zij hoeven niet perse veel snelheid te maken en gaan op wintersportvakantie om te genieten. Dit type skiër maakt dan ook rustige bochten en zul je weinig hoge snelheden zien behalen. Per lichaamsgewicht verbrandt een persoon per uur:

 • 258 calorieën (60 kg)
 • 301 calorieën (70 kg)
 • 344 calorieën (80 kg)

Skiërs met hoge inspanning

Deze skiër staat ’s ochtends te wachten op de eerste gondel en maakt lange dagen. Veel snelheid maken en blauwe, rode en zwarte pistes worden met elkaar afgewisseld. Wat verbrandt de skiër met hoge inspanning per uur aan calorieën met skiën of snowboarden?

 • 480 calorieën (60 kg)
 • 560 calorieën (70 kg)
 • 640 calorieën (80 kg)

Wat kun je extra eten?

Als je echt volle bak gaat dan kun je flink wat calorieën verbranden met skiën of snowboarden. Maar uiteraard staat hier ook veel eten en drinken tegenover. Om een beeld te schetsen hoeveel uur je moet skiën om op gewicht te blijven, vind je hieronder een lijstje met het aantal calorieën van een aantal populaire lekkernijen tijdens de wintersport:

Reken maar uit! Ach, laten we maar zeggen dat we op vakantie zijn en niet zo op de calorieën hoeven te letten toch? Genieten, dat is het belangrijkste!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in