Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept van de week: Sauerkraut mit Bratwurst

Wintersportredacteur

Kan jij ook niet wachten tot je die lekkere Tiroler Gröstl of Käsespätzle kan eten? Maak de wintersportgerechten gewoon lekker thuis. Zo ook de Sauerkraut mit Bratwurst, ofwel zuurkool met worst, een echt typisch wintersport gerecht. Wat is dan lekkerder dan de zuurkool te eten zoals ze dat in Oostenrijk doen? 

De Oostenrijkers eten de zuurkool wel net even iets anders dan dat wij gewend zijn. Want hoezo aardappels? Pure zuurkool is veel beter! Omdat we tijdens de wintersport op bezoek zijn hebben we niet veel te zeggen, dus is het maar beter als we er al een beetje aan gewend zijn toch?

Voor 6 personen heb je het volgende nodig:

  • 750 gram zuurkool
  • 80 gram boter
  • 1,5 dl vleesbouillon
  • 20 ml witte wijn
  • 2 uien
  • 6 braadworsten
  • Zout
  • Peper
  • Komijn

Zo maak je sauerkraut mit bratworst

  • Snijd de uien in fijne stukjes
  • Smelt een beetje boter in de braadpan en voeg de uiensnippers toe
  • Fruit de ui in de pan
  • Giet de zuurkool af en doe deze bij de ui in de pan
  • Voeg een beetje zout, peper en komijn naar keuze toe
  • Vervolgens die je de bouillon en de witte wijn in de pan
  • Prik met een vork een paar keer in de braadworsten
  • Leg de worsten dan po de zuurkool in de pan
  • Doe de deksel op de pan en laat het 30 min. op laag vuur gaar worden
  • Haal na 15 min. de braadworsten ui de pan
  • Laat een beetje boter smelten in de koekenpan en bak de worsten aan alle kanten bruin
  • Zodra de worsten klaar zijn serveer je de Sauerkraut mit Bratwurst.

 

Serveer tips

Wil je toch liever wat aardappels erbij? Bak dan een paar aardappels in de pan en serveer deze naast de zuurkool. Om de zuurkool wat minder zuur te maken kan je wat suiker toevoegen. Wees niet bang zelf het een en ander toe te voegen, spek kan natuurlijk altijd.

Wintersport recepten

Bereid nog meer wintersportgerechten thuis om helemaal in de vakantiestemming te komen.

Zo maak je zelf een heerlijke goulashsoep

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in