Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo zag de Cin-Cin in Nederland eruit afgelopen weekend

Wintersportredacteur

Als je afgelopen weekend in Giessen-Oudekerk was, had je een biertje in de Cin-Cin kunnen drinken. Althans, in de nagebouwde Cin-Cin Gerlos in Nederland. We schreven er laatst al over toen ‘ie nog in aanbouw was, maar zaterdag was ‘ie klaar voor gebruik.

Gondelvaart

De Cin-Cin werd speciaal voor de gondelvaart nagebouwd. Om de twee jaar wordt die in het dorp Giessen-Oudekerk georganiseerd. Op de tweede zaterdag van september varen de mooiste bouwsels die je jezelf maar kunt voorstellen door het dorp. Dat was afgelopen zaterdag. Het aantal deelnemers was dit jaar groter dan ooit.

 

Cin-Cin in Nederland

Via de eigenaar van de Cin-Cin (Zillertal Arena) kregen wij vorige week door dat de kroeg nagebouwd werd. Daarover schreven we kort wat omdat we het een super leuk idee vonden. Op dat moment was de kroeg nog in aanbouw, maar we waren uiteraard erg benieuwd naar het eindresultaat. Daarvan kregen we gisteren de beelden toegestuurd. Wij vinden ‘m super goed gelukt! Hulde voor iedereen die bij het project betrokken was!

Videobeelden

Op de onderstaande beelden zie je de ‘Nederlandse’ Cin-Cin in gebruik tijdens de gondelvaart. Super tof! Uiteraard is de schans (met echte sneeuw vanuit Skidôme Rucphen) erop heel vet, maar ik vind vooral het detail van het naambord erg leuk. De Cin hangt immers ook voor met Nederlandse naamborden van steden en dorpen. En of het gezellig was zaterdag? Projectlid Martijn: “Het was me een feestje…heb er nog last van 🙃”. Wij hopen dat het de volgende keer weer net zo’n succes wordt!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in