Nieuwsalert per mail ontvangen

Cin-Cin wordt nagebouwd in Nederlands dorp

Wintersportredacteur

In het Nederlandse dorp Giessen-Oudekerk wordt op dit moment de bekende Oostenrijkse après-skibar Cin-Cin nagebouwd. Speciaal voor de ‘gondelvaart’ wordt Gerlos naar Nederland gehaald, inclusief echte sneeuw! Wij kregen vandaag de foto’s door van het bouwproces en die zien er veelbelovend uit!

Gondelvaart

Om de twee jaar wordt in het dorp Giessen-Oudekerk de gondelvaart georganiseerd. Op de tweede zaterdag van september varen de mooiste bouwsels die je jezelf maar kunt voorstellen door het dorp. Tienduizenden mensen komen normaal gesproken op het evenement af en de verwachting is dat het ook aankomende zaterdag weer een drukte van jewelste wordt. Dus, heb je nog niets te doen, ga dan zaterdagavond naar de gondelvaart. Om 19.00u wordt er gestart. Een impressie van twee jaar geleden zie je in de video hieronder.

Cin-Cin met schans

Een van de deelnemende teams geeft dit jaar een winters tintje aan de gondelvaart. Op dit moment wordt namelijk de Cin-Cin nagebouwd. Teamlid Martijn Romeijn vertelde: “Wij komen al 15 jaar in Gerlos en daarom leek het ons een leuk idee om de Cin-Cin na te bouwen. Zaterdag zullen we met zo’n 20 man in de ‘Cin-Cin’ zitten.” Het blijft niet alleen bij de Cin-Cin die gebouwd wordt. Op het dak van de Cin-Cin wordt een heuse skischans gebouwd. “Met echte sneeuw vanuit Skidôme Rucphen”, aldus Romeijn. Hieronder zie je de bouwtekeningen.

Er wordt de komende dagen nog flink doorgewerkt, want de kroeg is nog niet af, zoals je op de onderstaande foto’s kun zien. Wat een ontzettend tof project!

 

Succes

Wij wensen het team nog veel succes de komende dagen met het bouwen en zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat. We hopen dat het bier net zo lekker smaakt als in de Cin-Cin zelf! Veel plezier alvast zaterdag en we zien de foto’s graag tegemoet!

PS. Wil je nou ook je eigen Cin-Cin? Dan hoef je ‘m niet helemaal zelf te bouwen. Je kunt ‘m ook gewoon kopen. Hij is dan wel even te klein om een biertje in te drinken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in