Nieuwsalert per mail ontvangen

WEERBERICHT: Meer dan een meter sneeuw deze week

Wintersportredacteur

Terwijl ik nog aan het nagenieten ben van een heerlijk Paasweekend met prachtig weer in Oostenrijk, keek ik zojuist even naar de voorspellingen voor de komende week in de Alpen. En wat blijkt: er komt gewoon weer sneeuw aan in de Alpen. En niet zo’n beetje ook!

Prachtige afsluiting

De afgelopen dagen in de Alpen waren net als in Nederland prachtig. Veel skigebieden hebben het Paasweekend als laatste dagen van het seizoen aangemerkt. Dat betekent dat het seizoen in de skigebieden af is gesloten met een weertje waar je u tegen zegt. Afgelopen vrijdag en zaterdag genoot ik zelf nog van het zonnetje in het Zillertal. Een betere afsluiting kon ik me niet wensen. Op naar volgend seizoen!

Nog niet overal klaar

Maar nog niet overal is het voorbij met de pret. Zo is in meerdere hogergelegen gebieden het skiseizoen nog helemaal niet voorbij en kun je in bijvoorbeeld Livigno en Sölden nog heerlijk skiën. En voor die skigebieden is er goed nieuws: er komt de komende dagen nog wat sneeuw naar beneden!

Regen en sneeuw

De komende dagen komt er in alle Alpenlanden neerslag naar beneden. Vandaag en morgen liggen de temperaturen nog vrij hoog, met een sneeuwgrens boven de 2.000 meter op de meeste plekken. In de loop van de week gaat de temperatuur naar beneden. In Oostenrijk daalt de sneeuwgrens zelf tot bijna 1.000 meter. Als we even kijken naar de hoeveelheid sneeuw die op de bergtoppen wordt verwacht, dan zie je grote getallen. Ik ben benieuwd of dat ook daadwerkelijk gaat vallen. Wat duidelijk is, is dat het een natte week wordt voor de dalen in de Alpen. We wachten het af!

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 18
Zillertal Arena 35
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 26
Skicircus Saalbach Hinterglemm 27
Snow Space Salzburg 24
Ischgl 18
Sölden 32
Kitzbühel – Kirchberg 28
Ski Arlberg 29
Frankrijk
Les Trois Vallées 29
Portes du Soleil 17
Espace Killy 44
Les Sybelles 24
Le Grand Domaine 18
La Plagne 26
Zwitserland
Zermatt 100
Verbier 30
Saas-Fee 111
Adelboden 20
Italië
Val Gardena 46
Alta Badia 56
Livigno 32
Val di Fassa 17

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in