Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe aflevering 24 UUR IN online: Sölden

Wintersportredacteur

Het is al eind maart, maar dat betekent niet dat het wintersportseizoen voorbij is. Zeker niet in Sölden, dat wij onlangs nog bezochten voor een nieuwe aflevering van 24 UUR IN. De aflevering is zojuist online gekomen, dus kijk ‘m snel voor enkele leuke tips voor een wintersport in Sölden.

24 UUR IN Sölden

Zo’n 1,5 week geleden waren wij op bezoek in het Ötztal en mochten we skiën in Sölden. De Nederlandse Vreni nam me mee door het skigebied en liet me de hotspots zien. Wat mij betreft is Sölden een perfect gebied voor de skiër die van entertainment houdt. Want naast het skiën is er qua après-ski genoeg te doen. En met een heus festival en museum op de berg is er ook genoeg ander entertainment. Hieronder vind je de bijna 15 minuten durende aflevering met de leukste tips!

Tips voor je wintersport in Sölden

Na ons intensief bezoek aan het skigebied en het dorp kunnen we je gemakkelijk een aantal leuke tips geven. Dit zijn er slechts een paar:

 1. Ontbijten op de berg
  We begonnen de dag in Sölden bij de Giggijoch om vervolgens een heerlijk ontbijtje te doen bij Gampe Thaya. Met hun eigen producten zetten ze een heerlijk ontbijt voor je klaar. Absolute tip als je een lange dag voor de boeg hebt.
 2. Bezoek de gletsjers
  Vervolgens gingen wij richting de Tiefenbach en Rettenbach gletsjers om in de eeuwige sneeuw te skiën. Een aanrader als je voor sneeuwzekerheid gaat.
 3. BIG3
  Sölden heeft drie bergen boven de 3.000 meter die met liften te bereiken zijn. Op elk van deze drie vind je uitzichtsplatformen voor een prachtig uitzicht. Vanwege het slechte weer konden wij er niets zien helaas.
 4. Lunchen bij het ice Q restaurant
  Voor een lunch op stand ga je naar het ice Q restaurant. In het bijzondere gebouw kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar ook een ‘gewone’ schnitzel bestellen die overigens heerlijk is.
 5. 007 Elements
  Als je dan toch bij het ice Q restaurant bent, kun je net zo goed even het James Bond filmmuseum in dat erachter ligt. Mij heeft het ontzettend verbaasd. Ik had niet verwacht dat het zo leuk was.
 6. Op huttentour
  Als het slecht weer is en je niet zoveel op de piste hoeft te zijn, ga dan lekker op huttentour. Een chocomel bij de een, een apfelstrudel bij de ander. Er zijn genoeg hutten aan de piste te vinden in Sölden.
 7. Après-ski
  In de lange dorpsstraat van Sölden vind je après-ski voor iedereen. Een speciaalbiertje drinken in een biercafé, hossen in een Nederlandse après-ski tent of zelfs naar blote dames kijken, het kan allemaal.
 8. Hannibal
  Op 12 april vindt het grootste gletsertoneelspel ter wereld plaats. De moeite waard! Meer info hier.
 9. Electric Mountain Festival
  Lost Frequencies en Robin Schulz live zien? Dat kan op de Giggijoch op 4 en 5 april 2019. Meer info hier.

Wil je meer informatie over de tips hierboven? Bekijk dan de aflevering als je tijd hebt. Dan krijg je er een beter beeld van. Veel plezier in Sölden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in