Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo mooi is Livigno in 1 minuut

Wintersportredacteur

De afgelopen week waren we te vinden in het Italiaanse wintersportdorp Livigno. Daar waren we afgelopen zomer ook geweest en ik kon dan ook niet wachten om het in de winter te zien. Ondanks dat het weer niet helemaal meehielp, hebben we een paar prachtige dagen gehad! Dat zie je ook terug in deze teaser die we zojuist hebben geüpload op YouTube. Bekijk ‘m en zie hoe mooi Livigno is in 1 minuut. 

Wintersport in Livigno

Het dorpje Livigno ligt op zo’n 1.800 meter hoogte in het Bella Italia. Met een skigebied dat reikt tot maar liefst 2.900 meter hoogte is het enorm sneeuwzeker. Daarom duurt het skiseizoen ook ontzettend lang, tot begin mei. Je kunt in Livigno genieten van 115 kilometer aan piste aan weerszijden van het dorp. De beide kanten, Mottolino en Carosello 3000, zijn middels een busverbinding met elkaar verbonden.

In het skigebied kun je ook naast de gewone piste veel doen. Livigno staat bekend om z’n freeride mogelijkheden. Daarom zie je veel toerskiërs en freeriders in het gebied. Het funpark is ook een van de bekendste in Europa, dus vind je er ook veel freestylers.

 

24 UUR IN Livigno

Tijdens de opnames van 24 UUR IN proberen we in een dag zoveel mogelijk van het skigebied te zien. Dat is een flinke uitdaging, maar we mogen wel ontzettend toffe dingen doen. In Livigno zijn we al om 07.00u de piste opgegaan, om vervolgens te gaan toerskiën met gids Matteo. Hij nam ons een afdaling mee buiten de piste en liet ons vervolgens het hele skigebied zien. Maar daarna waren we nog niet klaar. Miranda moest nog op de sneeuwscooter, fatbiken, ontspannen in Aquagranda, shoppen en natuurlijk dineren.

De eerste beelden zie je hieronder. Wil je meer zien, abonneer je dan op het YouTube kanaal van 24 UUR IN. Daar vind je binnen twee weken ook de complete aflevering van 24 UUR IN Livgino.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in