Nieuwsalert per mail ontvangen

Straaljagers boven Ischgl tijdens seizoensafsluiting

Wintersportredacteur

In het Oostenrijkse Ischgl wordt elk jaar het seizoen afgesloten met het legendarische Top of the Mountain Closing Concert. Dit jaar is Lenny Kravitz het muzikale hoogtepunt. Maar hij is niet degene die het meeste geluid maakt. Het concert wordt namelijk ingeluid met een vliegshow, waar onder andere twee straaljagers van de Oostenrijkse luchtmacht aan meedoen.

Top of the Mountain Closing Concert

Op 30 april vindt het Top of the Mountain Closing Concert plaats. Rocklegende Lenny Kravitz doet daar dan vele (muziek)harten sneller kloppen. Net als elk jaar bezoeken duizenden wintersporters en muziekliefhebbers het concert. Kravitz sluit dit jaar het wintersportseizoen af met hits als „Are You Gonna Go My Way“, „It Ain’t Over Til It’s Over“ en „Fly Away“, maar uiteraard ook met nummers van zijn nieuwe album „Raise Vibration“. Het concert start om 13.00u. Kaartjes koop je voor 115 euro. Daarvoor kun je ook de hele dag skiën.

Red Bull vliegshow

Voordat het concert van start gaat, is het onrustig in het luchtruim boven Ischgl. Red Bull organiseert vanaf 12.40u een vliegshow. Daaraan doet het Red Bull Skydive team mee, dat met hun wingsuits vanuit een helikopter springt en hun kunsten showt. De AS350 helikopter wordt gevlogen door de bekende piloot Siegfried „Blacky“ Schwarz. Daaropvolgend komen twee Eurofighters van de Oostenrijkse luchtmacht in formatie voorbij knallen.

 

Oefenvluchten

De vlucht van de Eurofighters is één van de sowieso geplande oefenvluchten, waarbij een andere route wordt gevlogen dan anders. Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen. Naast dat de piloten oefenen, wordt reclame gemaakt voor werken bij de luchtmacht. De luchtmacht zoekt nog onder andere piloten en vliegtuigtechnici.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in