Nieuwsalert per mail ontvangen

Vignetcontrole via smartphones

Wintersportredacteur

Het vignet is sinds 2017 digitaal te verkrijgen. Veel Oostenrijkse inwoners, maar ook toeristen maken hier gebruik van. Het digitale vignet leidt tot een omschakeling bij de tolcontrole.  

Voorheen moesten mensen een sticker op de voorruit plakken, maar hiervoor is een alternatief gekomen. Het vignet is namelijk digitaal te verkrijgen. Dit moderne systeem is voor automobilisten ideaal, maar voor de tolinspectie nog even wennen. Veel bestuurders die in bezit zijn van een digitaal vignet worden ter controle aangehouden.

Wijziging in tolcontrole

De tolinspectie kon voor de introductie van het digitale vignet enkel een blik werpen op de voorruit om te checken of alles in orde was. Na de introductie van het digitale vignet was dat niet meer genoeg.

Tegenwoordig kan het digitale vignet worden gecontroleerd via een app. Een handmatig besturingsapparaat leest het kenteken en geeft via een app aan de inspecteur door of het voertuig in bezit is van een digitaal vignet. Het kenteken wordt dan opgeslagen in het systeem. Heeft de bestuurder geen vignet, dan staat diegene een vervangende tol van 120 euro te wachten. Motorrijders komen er met een bedrag van 65 euro van af.

Digitaal vignet populair

In een tijdperk waar computers en smartphones centraal staan, kon de digitalisering van een vignet niet achterblijven. De aanschaf hiervan wordt dan ook steeds populairder. Lees hieronder meer.

1 op de 4 mensen schaft een digitaal vignet aan

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in