Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vignet Zwitserland 2022: kleur en prijs bekend

Vignet Zwitserland 2021

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

We zitten inmiddels in december en dat betekent dat ook het vignet Zwitserland 2022 weer te koop is. Qua prijs is er wederom weinig veranderd, de kleur daarentegen heeft wel een opfrisbeurt gekregen. Van olijfgroen maken we dit jaar de stap naar een paars vignet. Alles wat je moet weten over het nieuwe vignet Zwitserland 2022 zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Vignet Zwitserland 2022

Net als in Oostenrijk betaal je in Zwitserland tol in de vorm van een vignet. Deze plicht geldt voor alle motorvoertuigen tot 3500 kilo die van de Zwitserse snelwegen gebruik willen maken. Deze regel is in 1985 ingesteld en sindsdien moet je dus een vignet aanschaffen. Zwaardere voertuigen betalen de zogenaamde Schwerverkehrsabgabe bij de grens. Ga je met een vouwwagen, caravan of aanhanger de Zwitserse snelweg op, dan moet je zelfs twee vignetten kopen. Je kunt het vignet voor Zwitserland eenvoudig vooraf online bestellen bij Vignetbestellen.nl.

Kosten vignet Zwitserland

In tegenstelling tot het vignet Oostenrijk, wat elk jaar duurder wordt, blijft de prijs van het vignet Zwitserland 2022 (ongeveer) gelijk. Ook dit jaar kost het vignet je CHF 40, omgerekend zo’n € 39,- afhankelijk van de wisselkoers. Deze prijs is exclusief eventuele administratiekosten. Het vignet Zwitserland 2022 is geldig van 1 december 2021 tot en met 31 januari 2023.

Tip: kies je ervoor om het vignet Zwitserland bij de grens te kopen, betaal dan met pin of in Zwitserse Frank. Euro’s krijg je vaak tegen een ongunstige wisselkoers terug.

Vignet Zwitserland 2022
Dit jaar geen olijfgroene sticker, maar een paarse variant

Zo plak je ‘m op

Wat je eindbestemming ook is, als je in Zwitserland op de snelweg rijdt, heb je een vignet nodig. Maar hoe en waar plak je deze nou precies op? Gelukkig voor ons is het geen hogere wiskunde. Je plakt het vignet aan de binnenzijde van de voorruit, in het midden onder de binnenspiegel, linksonder of linksboven. Ga niet creatief met plakband doen, maar volg gewoon de regels. Yvonne laat het je in onderstaande video nog even zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in