Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Vignet Oostenrijk 2021: prijzen en kleur bekendgemaakt

Wintersportredacteur

Wegbeheerder ASFINAG heeft zojuist de prijzen én kleur van het vignet Oostenrijk 2021 bekendgemaakt. Het nieuwe vignet wordt appelgroen en de prijs is met 1,5% gestegen. Meer informatie over het vignet Oostenrijk 2021 én de bijbehorende prijzen vind je in dit artikel.

Vignet Oostenrijk 2021

Iedereen die van de Oostenrijkse snelwegen gebruik wil maken, moet tol betalen. Dit doe je met behulp van het vignet Oostenrijk. Deze vorm van tolplicht geldt voor alle motorvoertuigen tot 3500 kilo. Voertuigen die zwaarder zijn, zoals bijvoorbeeld vrachtwagens en zware campers, doen dit met behulp van een ‘Go-Box’.

Vandaag heeft wegbeheerder ASFINAG de prijzen voor het vignet Oostenrijk 2021 bekendgemaakt. De prijzen zijn met 1,5% gestegen en dit betekent dat je geen € 9,40 betaalt voor een autovignet van 10 dagen, maar € 9,50. Het vignet Oostenrijk 2021 krijgt de kleur appelgroen.

Dit kost ‘ie

Het vignet Oostenrijk 2021 is te koop voor auto’s en motoren, voor 10 dagen, 2 maanden of een heel jaar. Het jaarvignet is geldig van 1 december 2020 tot 31 januari 2021. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de prijzen.

10 dagen2 maanden1 jaar
Auto’s
€ 9,50€ 27,80€ 92,50
Motoren
€ 5,50€ 13,90€ 36,70

Vignet Oostenrijk 2021: als sticker én digitaal

Ideaal voor iedereen die niet zo’n fan is van de vignetsticker: het vignet Oostenrijk 2021 is ook als digitale variant te koop. Dit betekent dat het vignet wordt gekoppeld aan je kenteken en dat de sticker dus niet nodig is. Uiteraard is de vignetsticker nog wel altijd beschikbaar voor iedereen die dit prettiger vindt. Meer informatie over het digitaal vignet Oostenrijk lees je hier.

Waar te koop?

De vignetsticker én het digitale vignet zijn binnenkort te koop bij verschillende locaties. In Nederland bij de ANWB (€ 2,95 administratiekosten) en via Vignetbestellen.nl. Een andere optie is via de website van ASFINAG of onderweg bij een tankstation. Let wel op: als je het digitale vignet online koopt, moet je rekening houden met de wet van 14 dagen bedenktijd. Op z’n vroegst is het digitale vignet pas 18 dagen na aankoop geldig. Er zijn inmiddels ook verkoopkantoren en tankstations waar het digitale vignet te koop is. Kies je voor deze opties, dan vervalt het recht van bedenktijd en is het vignet direct geldig.

Vignet Oostenrijk 2021 te koop

Vignetvrijstellingen

Sinds 15 december 2019 heb je niet meer overal een vignet Oostenrijk nodig. Op 5 snelwegtrajecten gelden er sindsdien vignetvrijstellingen. Ideaal, want dit betekent dat je een aantal skigebieden zonder vignet kunt bereiken. Het gaat om de volgende snelwegtrajecten:

  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26
  • A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Wintersport met de auto: ook handig

Tot slot nog een aantal handige links voor als je met de auto op wintersport gaat. Het duurt nog even, maar dan kun je jezelf wel alvast voorbereiden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in