Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vieze gewoontes die op wintersport heel normaal zijn

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersport mag dan onze favoriete vakantie van het jaar zijn, eigenlijk is het ook een vrij smerige vakantie. Opeens maken we ons niet meer druk over persoonlijke en algemene hygiëne en doen we allemaal dingen die we thuis nooit zouden doen. Herken jij je in de 10 vieze gewoontes die we tijdens de wintersport allemaal hebben? En nog erger, we hebben ze niet alleen, we vinden ze ook nog eens heel normaal!

1. De hele week dezelfde kleding aan

Een thermobroek, een pully, een sportshirt, het maakt allemaal niet uit. Je draagt het op wintersport rustig de hele week. En dat terwijl je er lekker de hele dag in zweet van al dat sporten. Niemand die erover klaagt. Stel je voor dat je dat thuis doet, dan zouden je vrienden en familie raar opkijken!

2. Drie of vier dagen dezelfde sokken aan

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk heel vies: we dragen gewoon drie of vier dagen dezelfde sokken. Sokken die nat worden van de sneeuw, sokken waar we toch wel een beetje zweetvoeten in hebben en sokken die we aan het eind van de dag gewoon bovenop de rest van de stapel kleding gooien. Je zou bijna 6 paar sokken mee gaan nemen…

STOX skisokken

3. Broodjes van de heenreis de hele week in de auto laten liggen

Dit is niet eens een gewoonte, maar meer iets wat we altijd vergeten. Na een lange reis in de auto, pak je snel de kofferbak uit en is het tijd voor een welverdiende maaltijd en een biertje. En die broodjes, die is iedereen vergeten tot ze een week later weer in de auto stappen. Gelukkig is het op wintersport niet zo warm!

4. Eten van tafels die nog niet zijn schoongemaakt

Je kent het wel, je loopt het terras van de berghut op en ziet dat alle tafels bezet zijn. Op het moment dat je weer terug naar je ski’s wilt lopen, zie je mensen opstaan en komt er een tafeltje vrij. Jullie gaan lekker zitten en bestellen wat te eten en drinken. Dat die tafel nog niet is schoongemaakt, maakt niemand wat uit.

5. Tegen elkaar aan dansen in een hete après-ski bar (in je skikleding)

Een biertje in de après-ski is voor de meeste wintersporters normaal gesproken onderdeel van de dagplanning. En waar één biertje gedronken wordt, volgen er nog meer en voor je het weet sta je met z’n allen te dansen. Het wordt steeds drukker en uiteindelijk staan jullie met bezwete lichamen schouder aan schouder. De viezigheid wassen we later wel van onze kleding af. Of niet…

Après-ski in Hohenhaus Tenne in Schladming

6. Met de hele groep één lippenbalsem delen

Een ritje in de gondel omhoog is het perfecte moment om weer even lippenbalsem op te doen. Dat geldt niet alleen voor jou, maar voor de hele groep. En dus gaat je lippenbalsem de hele gondel door. Iedereen blij en niemand die er een probleem van maakt om hem met z’n allen te delen.

7. Ongedoucht de sauna in

Na een hele dag geskied te hebben is het ook heerlijk om even tot rust te komen. Even een middagje geen après-ski, maar lekker de sauna in. Eigenlijk moet je eerst even douchen voor je naar binnen gaat, maar daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Douchen komt na afloop wel, eerst is het tijd om te relaxen.

8. Bijkletsen in een stinkend skihok

In het skihok staat de kachel altijd op standje sauna. Niet zo gek ook, want het is de bedoeling dat je materiaal daar goed droogt. Met vreselijke geuren tot gevolg. Dus terwijl je je skischoenen aantrekt en het zweet over je rug loopt, besluiten jullie toch nog even lekker bij te kletsen. Heerlijk joh, met een skipak aan in een ruimte staan waar het minimaal 25 °C is.

9. Je après-ski kleding een paar dagen dragen

Sommige mensen duiken meteen na het skiën de kroeg in, anderen kleden zich even snel om. Feit blijft dat je de kleding die je in de après-ski aan hebt, ook makkelijk een paar dagen achter elkaar aantrekt. Kan makkelijk na een nachtje luchten op ’t balkon. Die geur van zweet vermengd met bier ruikt toch niemand meer als je eenmaal binnen bent.

10. Niet eerst douchen, maar meteen je bed in

Vroeg opstaan, de hele dag buiten, een paar drankjes in de après-ski en lekker eten… Het perfecte recept om aan het eind van de dag helemaal gesloopt te zijn. Vaak ben je zelfs zo moe dat je maar meteen je bed induikt. Douchen komt morgenochtend wel, daar heb je nu geen energie meer voor. Wel vies, want je hebt gezweet en misschien een bierdouche gehad…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in