Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Vanaf morgen geel reisadvies voor Frankrijk

Wintersportredacteur

Zit jij te popelen om een vakantie naar Frankrijk te boeken? Dan hebben we vandaag goed nieuws. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zojuist bekendgemaakt dat het reisadvies voor Frankrijk vanaf morgen verandert van code oranje naar code geel. Dit betekent dat een vakantie naar het land weer officieel is toegestaan.

Sinds 9 juni zijn toeristen weer welkom in dit prachtige Alpenland en vanaf morgen staat ook de Nederlandse regering een vakantie naar Frankrijk weer toe. Boeken maar!

Reisadvies Frankrijk weer geel

We hebben er even op moeten wachten, maar na Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland verandert het reisadvies voor Frankrijk ook positief. Vandaag geldt er voor het land nog code oranje, maar morgen wordt dit aangepast naar code geel. Vanaf dan is een vakantie weer officieel toegestaan. Houd er wel rekening mee dat code geel nog geen code groen is en dat er dus altijd nog risico’s zijn met betrekking tot het coronavirus. En voor iedereen die onderweg graag ook even stopt bij onze zuiderburen: ook het reisadvies voor België verandert morgen naar code geel.

Coronamaatregelen

Van plan om deze zomer op vakantie te gaan naar Frankrijk? Dan moet je wel rekening houden met bepaalde coronamaatregelen. Zo dien je bij binnenkomst in het land een negatieve coronatest te laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Dit moet een PCR- of antigeentest zijn. Alleen voor kinderen onder de 11 jaar en iedereen die volledig gevaccineerd is geldt deze regel niet. Iedereen die zich niet laat testen moet zeven dagen in quarantaine en zich dan alsnog in Frankrijk laten testen. Benieuwd naar alle overige regels? Bekijk de coronaregels van Frankrijk op de website van onze collega’s van Indebergen.nl.

Op zoek naar een leuke camping in Frankrijk? Die vind je hier!

Zomerskiën in Frankrijk

Goed nieuws voor iedereen die niet kan wachten om weer in de Franse sneeuw te staan: een aantal gletsjerskigebieden is hier ook in de zomer geopend. Benieuwd waar je kunt zomerskiën in Frankrijk? Je leest het in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in