Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Vanaf morgen officieel code geel voor heel Oostenrijk, Italië en Duitsland

Wintersportredacteur

We schreven er gisteren al over, maar nu heeft ook het ministerie van Buitenlandse Zaken het officieel bekendgemaakt. Vanaf donderdag 10 juni verandert het reisadvies voor Italië, Oostenrijk en Duitsland van code oranje naar code geel. Eindelijk kunnen we weer op vakantie naar deze landen en dat is ontzettend goed nieuws.

Diverse bronnen meldden gisteren al dat er een positieve verandering van het reisadvies aan zat te komen en gelukkig hebben ze gelijk gekregen. Een vakantie naar Italië, Duitsland en Oostenrijk is vanaf morgen weer mogelijk. Boeken maar!

Code geel voor heel Oostenrijk, Italië en Duitsland

Eerder werd er gesproken over delen van Oostenrijk, Italië en Duitsland, maar volgens de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt het dus om het complete land te gaan. De verandering van code oranje naar code geel geldt voor heel Italië, heel Oostenrijk en heel Duitsland. Goed nieuws, zo kun je al je favoriete bestemmingen weer bezoeken! Houd er rekening mee dat code geel nog geen code groen is. Ondanks dat een vakantie vanaf morgen weer mogelijk is naar deze landen, gelden er wel risico’s met betrekking tot het coronavirus.

Houd daarnaast rekening met de geldende coronaregels van deze landen. Voor alledrie geldt nog altijd een testplicht voor toegang. Benieuwd naar alle andere regels? Bij onze collega’s van Indebergen.nl kun je terecht voor alle coronaregels per land.

Kun je nog ergens skiën?

Wat heerlijk om deze vraag met ja te kunnen beantwoorden! Het skiseizoen is dan wel officieel voorbij, op een aantal gletsjers in Italië en Oostenrijk kan er ook in de zomer geskied worden. Bijvoorbeeld op de Stilfserjoch in Italië (Passo dello Stelvio) en op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Benieuwd waar in Oostenrijk je deze zomer nog meer kunt skiën? In dit artikel vind je nog een aantal Oostenrijkse zomerskigebieden.

Zwitserland en Frankrijk nog op oranje

Helaas geldt het gele reisadvies nog niet voor alle Alpenlanden. Zwitserland en Frankrijk blijven voorlopig nog oranje. We gaan er wel vanuit dat ook het reisadvies voor deze landen snel verandert. Frankrijk laat sinds vandaag weer officieel toeristen toe en ook in Zwitserland gaat het goed met de coronacijfers. Duimen dus maar. Wij houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in