Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in de zomer in Frankrijk: het kan in deze skigebieden

gletsjer Tignes

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In een aantal skigebieden in Frankrijk is skiën ook in de zomer mogelijk. Op twee gletsjers ligt dan voldoende sneeuw om enkele liften en pistes te openen. Lijkt het je wel wat, skiën in de zomer in Frankrijk? In dit artikel hebben we de skigebieden op een rijtje gezet waar het kan, inclusief een aantal handige tips.

Jammer genoeg is het winterskiseizoen alweer voorbij. Gelukkig hoef je om weer te skiën helemaal niet te wachten tot het volgende skiseizoen van start gaat. In een aantal Franse skigebieden kun je namelijk ook in de zomer skiën of snowboarden. Ideaal om het gat tot aankomende winter iets kleiner mee te maken.

In deze skigebieden in Frankrijk kun je ook in de zomer skiën

Niet alleen in Oostenrijk, Italië en Zwitserland kun je zomerskiën, ook in Frankrijk ben je daarvoor aan het juiste adres. Je vindt hier geen gletsjers die het hele jaar door geopend zijn, maar wel zijn er een paar die in de zomermaanden nog een aantal liften en pistes openen. Benieuwd welke skigebieden in Frankrijk ook in de zomer open zijn? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Les 2 Alpes

Vanaf eind april is skiën mogelijk in Les 2 Alpes. Houd er wel rekening mee dat naarmate de zomer vordert, de lagergelegen pistes sluiten en het pisteaanbod iets kleiner wordt. Doorgaans ski je hier in de zomer tussen de 3200 en 3600 meter hoogte. Hoogtepunt in Les 2 Alpes is absoluut het uitgebreide funpark met kickers tot wel 20 meter hoogte. Ga er zeker even kijken, zo vet om al die stunts te zien! De pistes zijn ’s zomers dagelijks geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur.

Openingsdata van het zomerskigebied: doorgaans is het skigebied van eind april/begin mei tot eind juni in de zomer extra geopend!

››› Ontdek accommodaties in Les 2 Alpes via Sunweb

2. Val d’Isère

In de zomer kan er in Frankrijk ook geskied worden op de Glacier du Pisaillas in Val d’Isère. Met de auto kun je tot aan het begin van de gletsjer rijden, om daar te parkeren en de lift omhoog te nemen. Er zijn zes pistes open, maar daarvan zijn er drie gereserveerd voor trainingsdoeleinden. Op ski’s kun je een maximale hoogte van bijna 3200 meter bereiken. Naast skiën valt er in de omgeving van Val d’Isère ’s zomers nog veel meer te beleven. Kaasliefhebbers moeten echt naar Sainte Foy voor een proeverij of tour, je kunt er prachtige hikes maken en bewonder ook zeker het nabijgelegen Lac du Chevril. Dit jaar opent het zomerskigebied op 8 juni.

Openingsdata van het zomerskigebied: het skigebied is doorgaans in de zomer van begin juni tot begin juli geopend. De openingstijden zijn onder voorbehoud van de sneeuwcondities.

››› Verblijf in Val d’Isère in een accommodatie vanaf € 376,-

Tips voor skiën in de zomer in Frankrijk

Skiën in de zomer in Frankrijk is geweldig. Het stralende zonnetje, de strakblauwe hemel en elke dag lunchen met een overheerlijk Frans wintersportgerecht op het terras. Na afloop kun je nog even bakken bij het zwembad of een prachtig bergmeer, zodat je wel met een compleet bruin lichaam thuiskomt in plaats van alleen een goggleface. Benieuwd hoe je een zomerse wintersport tot een succes maakt? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

  • Zet de wekker extra vroeg. De zon is in deze tijd van het jaar extra krachtig en dus profiteer je vooral vroeg op de dag van fijne pistes.
  • Vergeet je niet in te smeren met zonnebrand. En dan wel eentje met een hoge factor (minimaal 30, maar liever 50). De zon is boven in de bergen veel sterker, dus bescherm je huid!
  • Drink genoeg. En dus niet alleen maar bier of Génépi, maar vooral ook veel water. Met warme temperaturen zweet je meer en dat vocht moet je wel weer aanvullen. Neem dus lekker een flesje water mee in je rugzak.
  • Ga altijd met een complete wintersportoutfit de piste op. Natuurlijk lonkt het om op een warme dag in alleen een t-shirt te gaan skiën, maar doe het niet. Zet je helm op en trek je skibroek, ski-jas en handschoenen aan. Skikleding is er niet alleen om je warm te houden, maar ook om je te beschermen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in