Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Reisadvies Zwitserland aangepast naar code geel

Wintersportredacteur

Goed nieuws op deze donderdag! Na Italië, Duitsland en Oostenrijk kleurt ook het reisadvies van Zwitserland geel. Vandaag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies officieel aangepast. Eindelijk kun je weer op vakantie naar dit prachtige Alpenland, zij het met een aantal voorwaarden.

Gisteren werd er al bericht over dat het lijstje met gele landen vandaag verder zou worden uitgebreid en nu is het dus ook officieel. Boeken maar!

Code geel voor Zwitserland

Het gaat eindelijk goed met de coronacijfers. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. De ene na de andere versoepeling wordt bekendgemaakt en de weg naar normaal is weer open. En het beste van alles: we mogen weer op vakantie naar de Alpen! Eerder alleen naar Oostenrijk, Duitsland en Italië, maar nu dus ook naar Zwitserland. Eindelijk kleurt het reisadvies van het land van de machtig hoge bergen, chocolade, kaasfondue en zakmessen weer geel.

LET OP: Code geel is nog altijd geen code groen, wat betekent dat je tijdens je vakantie nog altijd rekening moet houden met eventuele coronarisico’s.

Maatregelen

Nu is het wel zo dat Nederland voor Zwitserland nog altijd op de lijst met risicolanden staat. Om die reden gelden er bepaalde inreisregels. Zo moet je vooraf digitaal een reisformulier invullen, dien je een negatieve coronatest te overleggen die niet ouder is dan 72 uur én moet je bij aankomst tien dagen in quarantaine. Alleen voor iedereen onder de 16 jaar en mensen die volledig zijn ingeënt of in de afgelopen zes maanden genezen zijn van corona, geldt dit niet. De quarantaine kan worden verkort tot zeven dagen als je dan opnieuw een negatieve test kunt overleggen. Onze collega’s van Indebergen.nl houden hier alle coronamaatregelen van Zwitserland bij.

Zomerskiën in Zwitserland

Kun jij niet wachten op een wintersport in Zwitserland? Waarom ga je er deze zomer niet alvast een paar dagen skiën? Er zijn twee gletsjers waar je ook in de zomermaanden op de latten kunt staan: in Saas-Fee en in Zermatt. In onderstaand artikel lees je alles over zomerskiën in Zwitserland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in