Nieuwsalert per mail ontvangen

Van skileraar tot multimiljardair

Een jaartje ertussenuit is zo gek nog niet en dit kan multimiljardair Nelson Peltz beamen. Toen hij op jonge leeftijd de schoolbanken vroegtijdig verliet voor een jaartje skileraar spelen in Oregon, kregen zijn ouders spontaan grijze haren. Nu is hij de lachende derde en heeft hij met hedgefonds Trian een belangrijk aandeel in grote bedrijven als Heinz, Cadbury en PepsiCo. Zo’n jaartje skileraar zijn doet blijkbaar wonderen. 

Naast zijn financiële vermogen dat geschat wordt op $2,- miljard heeft hij tien kinderen rondlopen op deze wereld en een bloedmooie vrouw aan zijn zijde. Je ziet dat hij de ‘skileraar eigenschappen’ nog redelijk onder de knie heeft. De skills om topmodel Claudia Heffner aan te haak te slaan moet hij geleerd hebben in de après-ski. Daar leer je tenslotte de fijne kneepjes van het vak.

Daarnaast heeft hij het in het begin niet makkelijk gehad. Met het geld dat ze verdiend hadden met familiebedrijf Flagstaff kochten hij en zijn zakenpartner Peter May in samenwerking met de bank Triangle Industries. Een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van sigarettenautomaten. Een enorm risico waarbij hij geen cent te makken had. Ook hier had hij ervaring mee, want hij had net zoals alle andere skileraren in zijn skilerarenleven weinig geld op zak.

Zo zie je maar weer dat een periode als skileraar wonderen kan doen. Ik kan zelf ook beamen dat deze tijd geweldige herinneringen met zich meebrengt en je in contact brengt met mensen waar je je hele leven nog wat aan hebt. Helaas ben ik nog geen miljardair.

Het is niet gek dat hij gekozen heeft voor een baan als skileraar op jonge leeftijd. Eerder schreven wij al een artikel met als onderwerp de top 5 redenen om skileraar te worden. Kun jij je hier in vinden?

Bron: Financieel Dagblad

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in