Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

REVIEW: Dope wintersportkleding, is dat wat?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je kunt er de laatste jaren bijna niet meer omheen: het merk Dope of volledig: Dopesnow. Je ziet de kleding veel op de piste, maar ook op de socials komt het wintersportmerk veelvuldig voorbij. Het is duidelijk dat het met de looks van het merk wel goed zit, maar hoe zijn de jassen en broeken van Dope nou echt? Wij hebben het getest en in dit artikel lees je meer over Dope en een review over de ski- en snowboardkleding.

Dope: ontstaan in Zweden in 2006

Het Zweedse merk Dope is opgericht in 2006 door de broers Emil en Linus die het lastig vonden om kwalitatief goede kleding te vinden om in te boarden. Ze haalden kleding uit de USA en hun vrienden waren hiervan onder de indruk. Wat klein begon, het importeren van kleding die niet verkrijgbaar was in Zweden voor een beperkte groep vrienden, groeide al snel uit tot iets speciaals. Na een aantal jaren grote merken verkopen, besloten de mannen zelf hun ideeën uit te werken, omdat de bekende brands dit niet oppikten. En zo ontstond Dope.

Alleen online verkrijgbaar

De kleding van Dope is alleen online verkrijgbaar via de eigen Dope webshop en de Ridestore. Een heel bewuste keuze en ondanks dat online wellicht wat onpersoonlijk kan overkomen, doet Dope het hier heel anders. Hun service is wel erg persoonlijk. Zo ontvang je enkele dagen na je bestelling een persoonlijk mailtje in het Nederlands of je tevreden bent met je nieuwe producten. Dope heeft over de hele wereld mensen die voor hen werken, zo ook in Nederland.

Hoe zijn de ski- en snowboardkleding van Dope?

Twee jaar geleden hadden we onze eerste ervaring met Dope. Toen testten we de Dope Annok snowboardjas voor vrouwen. Een jas vol handige eigenschappen die je tegenwoordig van een ski- of snowboardjas verwacht: genoeg zakken, een grote capuchon die gemakkelijk over je helm past, een heerlijke hoge, zachte en warme kraag, ventilatieritsen onder de armen, sneeuwstoppers voor om je heupen en polsen en uiteraard een zakje voor je skipas. Kortom, alle vakjes worden afgevinkt en dit is een meer dan prima jas die je lekker warm en droog houd tijdens je skidag.

Getest: Dope Akin ski-jas en Antek skibroek

Dit jaar bestelden we een nieuw setje van Dope om te testen, de Akin ski-jas en Antek skibroek voor heren. Eigenlijk lijkt deze jas qua eigenschappen nog steeds erg op het model voor vrouwen van twee jaar terug, alle details die je wilt zijn aanwezig. En deze jas telt zelfs zeven (!) zakken. Qua kleuren kun je kiezen voor een ‘wild’ patroon of mooie rustige kleuren. Voor hun kleding gebruikt Dope eigen materialen die qua prijs en kwaliteit prima matchen.

De materialen van Dope wintersportkleding

De kleding van Dope wordt geproduceerd met materialen die door het merk zelf zijn ontwikkeld. Bij de jas en broek die wij dit jaar getest hebben, is gebruik gemaakt van het zogenaamde DRYTECH Performance 15K. Dit membraam heeft een waterkolom van 15.000, wat betekent dat het je goed droog zal houden in alle omstandigheden. Daarnaast heeft het membraan ook een ademend vermogen, waardoor de warmte afgevoerd wordt. Wij hebben in ons leven al heel wat skikleding getest, van goedkoop tot schreeuwend duur. En juist het ademend vermogen is iets waar je voor moet betalen, in onze ervaring. De prijzen van een Dope jas of broek zijn gewoon heel vriendelijk en daarmee is het ademend vermogen in orde, maar we kennen ook kledingstukken die dit overtreffen.

Dope en duurzaamheid

Gelukkig zijn kledingmerken tegenwoordig steeds meer bezig met duurzaamheid, zo ook Dope. Ze zeggen zelfs heel duidelijk op hun website: het meest duurzame kledingstuk is het kledingstuk dat niet wordt gemaakt. En dat is natuurlijk ook zo. Maar als ze dan een kledingstuk maken, vinden ze het belangrijk dat het zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gebruikte plastic flessen en hanteren ze zo min mogelijk plastic in hun verpakkingsmateriaal. Een goed initiatief!

Conclusie: eigen stijl en een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Dope scoort punten op stijl en comfort en is ideaal voor de vakantieganger die op zoek is naar een fijn pak voor een schappelijk prijs. Het houdt je goed warm op koudere dagen, maar is ook geschikt voor warmere voorjaarsdagen. De ventilatieritsen zijn een welkome oplossing. Sportieve skiërs met een ruimer budget kunnen de shell-varianten overwegen, hiermee ben je flexibeler qua lagen onder je kleding. Al met al dus prima kleding voor een dito prijs met een coole eigen look!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in