Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

(© Neumann)

Suppen onder de skipiste op de Hintertuxer Gletscher

Wintersportredacteur

Skiën, snowboarden, freestylen, het kan 365 dagen per jaar op de Hintertuxer Gletscher. Wil je in de zomer geen pistepret missen, dan zit je er goed met 10 liften en 20 kilometer piste. Maar ook als je op zoek bent naar andere vormen van plezier mag je de gletsjer niet vergeten. Je kunt er namelijk ook suppen op grote hoogte!

Een sneeuwdek van bijna 3 meter dik maakt het mogelijk om ook in de zomer van de sneeuw te genieten op de gletsjer aan het einde van het Zillertal. Het is het enige skigebied in Oostenrijk dat het hele jaar geopend is.

Skiën in de zomer op de Hintertuxer Gletscher

Liften tot 3.244 meter hoogte en 20 kilometer aan geopende pistes zorgen ervoor dat je ook in de zomermaanden de skisport kunt beoefenen. Voor veel wintersporters is een dagje skiën in de zomer een unieke belevenis en voor topatleten is het dé manier om goed voorbereid het winterseizoen in te gaan. Op de gletsjer zie je dan ook veel skiteams trainen. Wij waren er vorig jaar zomer ook en hebben genoten. ’s Ochtends in skikleding op de berg en ’s middags in je zwembroek met een biertje langs het water in het dal, een top combinatie!

SUPpen en meer ijsplezier in het Natur Eis Palast

Niet alleen de pistes van de Hintertuxer Gletscher bieden veel plezier in de zomer. Een andere tip van ons is het bezoeken van het Natur Eis Palast. Op vier minuten lopen vanaf het bergstation van de Gletscherbus 3 vind je de toegang tot het binnenste van de gletsjer, het Natur Eis Palast. Eenmaal binnen loop je onder de piste in een gletsjerspleet.

In de gletsjerspleet kun je gegidst rondlopen, varen, suppen, kajaken en zelfs zwemmen. Hoe tof is dat? Het is er altijd 0 graden Celsius, dus neem wel warme kleding mee.

Stand Up Paddling (© Neumann)
IJszwemmen in de gletsjer (© hintertuxergletscher.at)
Kanoën in het ijskanaal (© Tom Klocker)

Aanmelding

Lijkt het je wat om een tour te krijgen door de gletsjerspleet of nog actiever bezig te zijn? Dan is het noodzakelijk om je van tevoren aan te melden via NATURSPORT. Bedenk van tevoren even wat je wilt doen, want kano’s moet je bijvoorbeeld zelf meenemen. SUP’s zijn wel beschikbaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in