Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowvember: sinds 2005 niet meer zoveel sneeuw als nu!

Wintersportredacteur

Wauw, wat valt er een hoop sneeuw in de wintersportlanden op dit moment. Gisteren kwam het weer met bakken uit de lucht en vandaag maken we de balans op. Nu de wolken enigszins weggetrokken zijn en de zon zich even laat zien, merk je pas echt hoeveel sneeuw er gevallen is. Nu.nl bestempelt 2023/2024 als een van de sneeuwrijkste novembers sinds 2005 en wij laten je graag zien waarom!

Gisteren in de skigebieden

Afgelopen weekend was het al diep winters in veel skigebieden (vooral aan de noordkant van de Alpen) en gisteren kwam daar nog een schepje bovenop. In verschillende regio’s is er tot twee meter sneeuw gevallen tijdens de sneeuwdump van de afgelopen dagen. In vrijwel het hele Alpengebied hebben ze te maken met een koude luchtstroom die voor heel veel neerslag zorgt. Gisteren viel de meeste sneeuw in Oostenrijk (vooral Vorarlberg en Tirol) en in delen van Zwitserland. Ook grote delen van Duitsland en Frankrijk hebben optimaal geprofiteerd van de sneeuwval. Het enige wintersportland waar de sneeuwval nog wat tegenvalt is Italië. Hier is slechts een laagje van enkele centimeters gevallen; de koude, vochtige lucht blijft hangen aan de noordkant van de Alpen en heeft moeite om tot het zuiden te komen.

Zo diep winters was het gisteravond in Warth, in Oostenrijk:

Vandaag: her en der opklaringen

Hoeveel sneeuw er in de skigebieden is gevallen? Dat kunnen we je laten zien aan de hand van enkele webcams. Pas op, na het zien van deze beelden het je meteen zin om een last-minute tripje naar de sneeuw te boeken. Wat een geweldige beelden! Hoe winters wil je het hebben in november?

Zo is het vandaag in Frankrijk:

Heel veel sneeuw in Oostenrijk:

Lees ook: Deze pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn nu al open

Winterwonderland Duitsland vandaag:

Lees ook: Verse sneeuw in Winterberg: en er komt nog meer aan!

Zwitserland onder een laagje sneeuw:

Een klein laagje in Italië:

Lees ook: Deze nieuwe liften en pistes kun je dit seizoen in Val Gardena/Seiser Alm ontdekken

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in