Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze pistes in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn nu al open

© saalbach.com, Daniel Roos

Wintersportredacteur

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn begint het skiseizoen eerder dan gepland. In Leogang zijn de eerste pistes sinds dit weekend geopend. In Saalbach en Hinterglemm is de skistart over twee dagen. De huidige sneeuwdump heeft deze vroegere start mogelijk gemaakt. Het sneeuwt nog steeds in het skigebied en tot het weekend komt er nog een flink laagje bij.

Pistes in Leogang al geopend

Sinds dit weekend kun je al afdalen in Leogang. Het seizoen begon sneeuwrijk in het Skicircus. De eerste sporen in de poedersneeuw zijn al gemaakt op zaterdag. Zondag kwam de zon even tevoorschijn en was het genieten tot de max op de pistes. Skiën kun nu je dagelijks tussen 9.00 uur en 15.30 uur van de pistes: 219, 215, 212b, 212a en 212. Deze liften zijn geopend:

  • Steinbergbahn
  • Asitzgipfelbahn
  • Muldenbahn

Zo was het afgelopen weekend in Leogang op de pistes:

Vervroegde skistart in Saalbach Hinterglemm

Over twee dagen kun je je ski’s onderklikken in Saalbach Hinterglemm. Diverse pistes op de Zwölferkogel in Hinterglemm en Schattberg in Saalbach openen voor de start van het seizoen. Pistes 2, 3, 4, 30, 37a zijn vanaf 30 november 2023 helemaal klaar voor de wintersporters.

Vanaf december nog meer geopend

Vanaf 1 december opent er nog een gedeelte van het skigebied. Dan komen de liften en pistes in Schönleiten in Saalbach erbij, ook opent de Oberschwarzachlift bij Hinterglemm, alle liften op de Asitz in Leogang en een groot gedeelte van het aanbod in Fieberbrunn. Op 8 december is hoogstwaarschijnlijk het hele gebied geopend voor de wintersporters en zijn ook de verbindingen tussen de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn gereed.

Actuele beelden uit het Skicircus

Ook vandaag dwarrelt er sneeuw uit de lucht in het Skicircus. Vandaag valt er nog zo’n 15 centimeter verse sneeuw, morgen is er sprake van een korte sneeuwpauze en op donderdag en vrijdag komt de volgende dump. Tot het weekend valt er, als de voorspellingen uitkomen, tot 40 centimeter sneeuw in het skigebied. Wil je weten hoe het nu is? We hebben een paar webcams voor je op een rijtje gezet!

Streuböden in Fieberbrunn:

Schattberg in Saalbach:

Großer Asitz in Leogang

Zwölferkogel in Hinterglemm:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in