Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het blijft maar sneeuwen in de Alpen: tot het weekend nog eens 80 cm

Wintersportredacteur

Wat zijn we aan het genieten van deze enorme sneeuwdump! In bijna alle wintersportgebieden ligt er nu sneeuw tot in de dalen, alleen Italië heeft nog niet optimaal geprofiteerd van de sneeuwval. Ook vandaag vallen er dikke vlokken uit de lucht in veel gebieden en de sneeuwdump is zeker nog niet voorbij. Deze week lopen de sneeuwhoeveelheden weer flink op!

Sneeuwdump in de Alpen

De sneeuwdump begon vorige week in Oostenrijk en Duitsland, in deze wintersportlanden is tot nu toe de meeste sneeuw gevallen. Sinds dit weekend sneeuwt het ook hevig in Frankrijk en Zwitserland. Alleen in Italië bleef het overwegend zonnig en droog. Het zwaartepunt van de huidige dump verplaatst zich steeds meer naar de noordkant van de Alpen. In delen van de Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk blijft het vandaag de hele dag sneeuwen. Met sneeuwhoeveelheden tot wel 40 centimeter wordt het sneeuwdek flink aangevuld.

Of er deze week nog meer sneeuw valt?

Morgen is er een korte pauze van al het sneeuwgeweld. De zon komt op verschillende plekken door en het belooft een prachtige dag te worden. Ik ben al benieuwd naar de webcams van morgen, dan zien we pas echt hoeveel sneeuw deze sneeuwdump heeft gebracht. De droge periode is wel van korte duur, donderdag laten de weerkaarten opnieuw sneeuw zien. Deze storing zorgt voor sneeuw op donderdag en vrijdag. Op hoogte kan er nog eens 40 centimeter uit de lucht vallen.

Vandaag in de Alpen

De beelden die we op social media voorbij zien komen zijn echt bizar! Wat een grote sneeuwhoeveelheden liggen er al op veel plekken. Een meter verse sneeuw levert dit soort video’s en beelden op:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in