Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze nieuwe liften en pistes kun je dit seizoen in Val Gardena/Seiser Alm ontdekken

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf 2 december zijn de eerste liften in Val Gardena/Seiser Alm geopend. Wat je vanaf dan in het skigebied kunt verwachten? Er zijn enkele vernieuwingen doorgevoerd om het Italiaanse skigebied nóg aantrekkelijker te maken. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Innovaties in Val Gardena/Seiser Alm

Val Gardena/Seiser Alm is onderdeel van Dolomiti SuperSki. Na vorig skiseizoen zijn er enkele projecten gestart om het skigebied te moderniseren en bestaande faciliteiten en pistes te verbeteren. De afgelopen maanden lag de nadruk op verbeteringen qua veiligheid, comfort en plezier voor de wintersporter. Onder andere verschillende sneeuwkanonnen zijn geoptimaliseerd om pistes ook bij ongunstige omstandigheden te kunnen prepareren. Wat er nog meer aangepakt is?

Nieuwe pistes in Val Gardena/Seiser Alm

Qua pistes zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd en nieuwe pistes aangelegd:

  • Er is een nieuwe verbindingspiste bij Ciampinoi, dit is piste nummer 5. Deze rode piste brengt je van Ciampinoi (2254 meter) via Piza Pranseies naar de pistes bij de gondellift Piz Sella.
  • Piste nummer 6 is verbeterd en verbreed. Als je vanaf Ciampinoi de rode piste nummer 4 neemt kun je na een paar honderd meter de afslag naar rechts nemen en dan kom je op piste nummer 6. Dit is een verbindingspiste die je laat afdalen naar het Piz Sella dalstation.
  • Ook is er een nieuwe verbindingspiste van de Pilat naar Furdenan. Bij Ortisei is het straks een stuk gemakkelijker om de blauwe pistes bij Furdenan te bereiken.

Vernieuwingen qua liften

Bij een lift zijn aanpassingen gedaan en er zijn twee nieuwe liften in Val Gardena/Seiser Alm:

  • De stoeltjeslift Goldknopf is geoptimaliseerd met stoelverwarming. Dit is de 4-persoons stoeltjeslift die je het laatste stuk omhoog brengt naar Punta d’Oro (2210 meter). De lift begint op 2000 meter en heeft een lengte van 1758 meter en capaciteit van 2000 personen per uur. Deze winter zit je dus lekker warm tijdens je ritje omhoog!
  • Er is een nieuwe lift voor de allerkleinsten bij de stoeltjeslift Monte Piz. Een lopende band ligt in de buurt van het dalstation van de skilift, super handig voor alle wintersporters met kids die verblijven in een van de dorpen bij de Seiser Alm.
  • Er is een nieuwe pannenkoeklift bij Monte Pana. Dit is lift Cendevaves met nummer 27 op de pistekaart en deze brengt je omhoog in een deel van het skigebied met allerlei blauwe pistes. De nieuwe lift vervangt een model uit 1998. De Cendevaves heeft een capaciteit van 900 personen per uur en een snelheid van 3 meter per seconde. Met een ritje omhoog ben je ongeveer 2 minuten bezig!

Lees ook: In deze berghutten in Val Gardena eet je de lekkerste gerechten

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in