Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiinformatie crew in Kronplatz – Noord Italie

Wintersportredacteur

Kronplatzligt net over de grens van Oostenrijk in Italië (ca. 1100 KM vanaf Utrecht). Via de Brenner autobahn (Tolweg !)  verlaat je de snelweg bij Aicha (vlakbij Brixen/Bressanone)  en rijdt oostwaarts. Bij Bruneck (Brunico) begint het gebied(ca. 1 uur rijden van de snelweg). Eigenlijk is de Kronplatz een hoge berg omgeven door steile bergmassieven van ruim drie kilometer hoog.  De berg ligt in het midden ervan. Staande op het plateau heb je rondom een prachtig uitzicht op deze Alpen en Dolomieten. Bovenop is (in 2000) een imposante bronzen klok gehangen (die zelfs schijnt te slaan) vanwaar je het panorama in alle richtingen hebt. Op de rand van het bouwwerk is een bronzen reliëf gemaakt van de bergen rondom met een toelichting wat waar ligt. Leuk om te zien en een feest van herkenning voor de verstokte wintersporters. In dit artikel zullen we je meer informeren over het skigebied

Het skigebied

Van het centraal gelegen massief kan je in vijf richtingen naar beneden skiën. Als je zoals wij in maart dit gebied gaat beskien kan je het treffen dat het overdag al redelijk warm is. In ons geval bereiken de temperaturen overdag de 10° a 11° Celsius zodat het van belang is de pistes zorgvuldig te kiezen. De noordelijk pistes zijn te prefereren en deze houden een behoorlijke uitdaging in zich. De gekozen pistes (naar Brunico) zijn zwart en bij tijd en wijlen gitzwart maar gestuukt met prachtige goed geconditioneerde sneeuw. Waanzinnig mooi en goed te doen voor de ervaren skiër.

De andere afdalingen (Geiselberg,  Gassl,  Passo Furchia, San Vigilio en San Martino) zijn blauw en rood en zeer goed te doen voor elk type skiër. Het gebied is ruim voorzien van allerlei eetgelegenheden zodat het wel gek moet zijn wil je in dat opzicht niet aan je trekken komen.  Parkeergelegenheid rondom de gebieden is er volop.

Je kunt kiezen uit twee soorten skipassen:  Alleen Kronplatz of de Dolomiti Superskipas. Deze laatste pas geeft ook toegang tot het grote Dolomieten skigebied van wel 1220 KM strekkende KM skipisten. Onderdeel hiervan is de Sella Ronda, een skitour rondom het SELLA massief. Deze laatste pas is alleen maar interessant als je daadwerkelijk van plan bent om bv. het Sella ronda gebied te gaan skiën. Anders volstaat de beperktere pas. Passen zijn overigens niet goedkoop in Italië. In het hoogseizoen kost een 6 daagse skipas voor volwassenen € 216 (2010-2011) en die voor de Dolomiti Superskipas  € 233 (2010-2011).

Het skigebied is ook zeer goed geschikt voor gezinnen met kinderen. In het gebied is het (door zijn centrale ligging) nagenoeg onmogelijk om te verdwalen. Dus ouders kunnen kinderen een redelijke mate van vrijheid geven immers ze kunnen altijd zelf terugkomen naar de thuisbasis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in