Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden in de Alpen dicht bij een vliegveld

Wintersport vliegtuig oostenrijk vliegen transavia

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Steeds meer wintersporters kiezen voor een wintersport met het vliegtuig. Je hoeft geen honderden kilometers te sturen en je komt een stuk uitgeruster aan op de plaats van bestemming. Toch is niet ieder skigebied ideaal voor een wintersport met het vliegtuig. Je wilt na de landing niet nog eens uren moeten rijden. Daarom hebben we in dit artikel een aantal skigebieden in de Alpen op een rijtje gezet die dichtbij het vliegveld liggen.

Wintersport met het vliegtuig

Een wintersport met het vliegtuig is de ideale oplossing voor iedereen die geen zin heeft om uren in de auto te zitten. Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vliegen er in de wintermaanden dagelijks vliegtuigen naar allerlei bestemmingen in de Alpen. Natuurlijk is het dan wel prettig dat je na de landing niet nog een flink stuk moet rijden. Daarom hebben we per wintersportland een aantal fijne skigebieden in de buurt van een luchthaven op een rijtje gezet.

Oostenrijk

In Oostenrijk vind je meerdere luchthavens. Voor een wintersport met het vliegtuig zijn vliegveld Salzburg en Innsbruck ideaal. Voor beide hebben we fijne skigebieden op een rijtje gezet, inclusief de afstand die je daarna nog moet afleggen met een huurauto of transfer.

Salzburg

››› Bekijk hier nog meer skigebieden in de buurt van Salzburg

Innsbruck

››› Bekijk hier nog meer skigebieden in de buurt van Innsbruck

Italië

De meeste wintersporters vliegen vanuit Nederland naar de Italiaanse luchthavens Milaan (Malpesa) en Venetië (Marco Polo). Tips voor fijne skigebieden vind je hieronder.

Milaan (Malpesa)

Venetië (Marco Polo)

Frankrijk

Een aantal skigebieden in Frankrijk is met iets meer dan een uurtje rijden bereikbaar vanaf vliegveld Chambéry en Lyon. Een overzicht vind je hieronder. Er zijn meer skigebieden in Frankrijk bereikbaar met het vliegtuig. Wel moet je dan vliegen op Zwitserland.

Chambéry

Lyon

Lees ook: tips voor goedkope vliegtickets

Wintersport Frankrijk 2021

Duitsland

In Duitsland hebben we skigebieden in de buurt van luchthaven München op een rijtje gezet.

Zwitserland

Zwitserland heeft meerdere luchthavens. Wij hebben skigebieden in de buurt van vliegveld Genève en Zürich uitgelicht.

Zürich

Genève

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in