Skigebieden in de buurt van een vliegveld

Vliegen naar de wintersport wordt steeds populairder. Het is lekker makkelijk, je hoeft niet te rijden en je bent binnen mum van tijd op plaats van bestemming. In de Alpen liggen tal van skigebieden in de buurt van een vliegveld. Op deze pagina vind je een overzicht.

Oostenrijk

In Oostenrijk vind je veel skigebieden in de buurt van een vliegveld. De meest bekende luchthavens voor Nederlandse wintersporters zijn Salzburg en Innsbruck. Je kunt ook vliegen op Wenen, Linz, Graz of Klagenfurt, maar deze vliegvelden zijn alleen via een tussenstop te bereiken. Daarom in dit overzicht alleen skigebieden in de buurt van Salzburg en Innsbruck.

Skigebieden dichtbij vliegveld Innsbruck

››› Alle skigebieden in de buurt van vliegveld Innsbruck

Skigebieden dichtbij vliegveld Salzburg

››› Alle skigebieden in de buurt van vliegveld Salzburg

Italië

Een aantal skigebieden in Italië is in iets meer dan 1,5 uur bereikbaar vanaf Venetië en Milaan. KLM en easyJet vliegen op Milaan (Malpensa) en easyJet en Transavia op Venetië. Op wintersport met het vliegtuig in Italië betekent dus vaak een iets langere transfer of taxi. Een aantal wintersporters kiest er daarom ook voor om te vliegen op één van de luchthavens in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. In het overzicht hieronder vind je skigebieden in de buurt van de vliegvelden van Milaan en Venetië.

Skigebieden dichtbij vliegveld Venetië (Marco Polo)

Skiegebieden dichtbij vliegveld Milaan (Malpesa)

Zwitserland

In Zwitserland liggen veel luchthavens. De meeste wintersporters vliegen op Genève en Zürich. KLM vliegt op beide, Transavia alleen op Zürich en easyJet alleen op Genève. In het overzicht hieronder vind je skigebieden in de buurt van beide luchthavens.

Skigebieden dichtbij vliegveld Genève

Skigebieden dichtbij vliegveld Zürich

Skiën op de pistes in Nendaz

Duitsland

München is een populaire luchthaven onder wintersporters. Niet alleen voor skigebieden in Zuid-Duitsland, maar ook voor als er geen vluchten beschikbaar zijn naar Innsbruck. In het overzicht hieronder vind je een aantal skigebieden in de buurt van vliegveld München.

Skigebieden dichtbij vliegveld München

Skiën in op de piste in Oberstdorf Kleinwalsertal

Frankrijk

Wanneer je kiest voor een wintersport met het vliegtuig naar Frankrijk, dan zijn er een aantal opties. Bij sommige Franse skigebieden is het zo dat ook de luchthavens van Zwitserland dichtbij liggen. Transavia vliegt in de wintermaanden dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Chambéry. Bekijk het overzicht met skigebieden hieronder.

Skigebieden dichtbij vliegveld Chambéry

Bergpanorama in La Clusaz

Skigebieden op de kaart

Bovengenoemde skigebieden en luchthavens zijn terug te vinden op deze kaart:

Boek je vlucht

Ga jij graag met het vliegtuig op wintersport? Klik op de buttons en bekijk de prijzen en vluchten van Transavia, easyJet en KLM.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in