Nieuwsalert per mail ontvangen

Goedkope vliegtickets wintersport: 7 tips voor een goede prijs

vliegen van amsterdam naar innsbruck goedkope vliegtickets

Wintersportredacteur

Wil je dit jaar eens met het vliegtuig op wintersport in plaats van met de auto? Dat hoeft niet zo duur te zijn, mits je een beetje flexibel bent en slim plant. Waar je op moeten letten? We hebben hier 5 tips voor je voor goedkope vliegtickets voor de wintersport.

1. Ga niet van zaterdag tot zaterdag op wintersport

Van zaterdag tot zaterdag op wintersport? Grote kans dat je geen goedkope vliegtickets weet te bemachtigen. Op zaterdag is de vraag naar vliegtickets groot, dus zullen de prijzen hoog zijn. Hotels worden steeds flexibeler met in- en uitcheckdata. Haal daar je voordeel uit. Uit onderzoek is gebleken dat vliegtickets op dinsdag en woensdag over het algemeen het goedkoopst zijn. Kijk eens of je van dinsdag tot dinsdag een weekje kunt boeken, dan kan je flink in prijs schelen als het gaat om vliegtickets.

2. Ontwijk de zakendrukte

Een groot aandeel van het vliegverkeer is zakelijk. Zakenmensen vliegen vaak op maandagochtend en op vrijdagavond. Die populaire vliegtijden zijn ook de dure tijden om te vliegen.

3. Boek je vakantie om de goedkope vlucht heen

Je kunt natuurlijk ook vast kijken naar welke data het goedkoopst zijn om te vliegen en daar je vakantie omheen boeken. Dan vlieg je (exclusief bagage) soms wel voor onder de 50 euro per persoon retour.

4. Boek op tijd

Net zoals reisorganisaties vroegboekkorting geven, doen ook vliegtuigmaatschappijen dat. Wacht niet af tot december met het boeken van je vlucht voor de wintersport, maar boek nu alvast. Dat kan je vele euro’s schelen én er is nog meer aanbod.

5. Bekijk de vluchttijden

Of je nu ’s avonds of ’s ochtends vliegt kan flink in prijs schelen. Is het nu echt noodzakelijk dat je de vroegste vlucht op de dag neemt of is een paar uur later vertrekken ook oké? Je bent een dief van je eigen portemonnee als je hier geen rekening mee houdt.

6. Vergelijk verschillende luchthavens

Ga je in Oostenrijk skiën? Dan kun je vliegen op Innsbruck, maar ook München en Salzburg behoren tot de opties. Bekijk bij het boeken van je goedkope vliegtickets de opties om van verschillende luchthavens gebruik te maken. Heenvliegen op Salzburg en terugvliegen via Innsbruck kan je veel geld schelen.

7. Let op bijkomende kosten van goedkope vliegtickets

Ruimbagage mee en eigen ski’s mee? Dat kan nogal eens in de papieren lopen. Hoe minder je meeneemt, hoe goedkoper je vliegt. Bekijk daarom jouw mogelijkheden om zo licht mogelijk te reizen. Red je het misschien met een handbagagekoffer? En kun je niet goedkoop ski’s huren op locatie? Of gaat er iemand anders naar dezelfde bestemming met de auto die jouw bagage mee kunt nemen?

ZOEK GOEDKOPE VLUCHTEN

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in