Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Goedkope vliegtickets wintersport: 7 tips voor een goede prijs

Wintersportredacteur

Wil je aankomend seizoen eens met het vliegtuig op wintersport in plaats van met de auto? Dat hoeft niet zo duur te zijn, mits je een beetje flexibel bent en slim plant. Waar je op moeten letten? We hebben hier 5 tips voor je voor goedkope vliegtickets voor de wintersport.

1. Ga niet van zaterdag tot zaterdag op wintersport

Van zaterdag tot zaterdag op wintersport? Grote kans dat je geen goedkope vliegtickets weet te bemachtigen. Op zaterdag is de vraag naar vliegtickets groot, dus en daarom zijn de prijzen vaak het hoogst. Hotels worden steeds flexibeler met de in- en uitcheckdata. Haal daar je voordeel uit. Uit onderzoek is gebleken dat vliegtickets op dinsdag en woensdag over het algemeen het goedkoopst zijn. Kijk eens of je van dinsdag tot dinsdag een weekje kunt boeken, dat kan flink in prijs schelen als het gaat om vliegtickets.

>>> Boek een retourvlucht met Transavia naar Innsbruck of Salzburg vanaf € 68,- p.p. <<<

2. Ontwijk de zakendrukte

Een groot aandeel van het vliegverkeer is zakelijk. Zakenmensen vliegen vaak op maandagochtend en op vrijdagavond. Die populaire vliegtijden zijn ook de dure tijden om te vliegen.

3. Boek je vakantie om de goedkope vlucht heen

Je kunt natuurlijk ook vast kijken welke data het goedkoopst zijn om te vliegen en daar je vakantie omheen boeken. Dan vlieg je (exclusief bagage) soms wel voor onder de 50 euro per persoon retour. Bijvoorbeeld bij EasyJet. Als je kiest voor een wintersport van 9 t/m 16 januari, betaal je € 47,48 voor een retourtje.

4. Boek op tijd

Niet alleen bij reisorganisaties profiteer je van vroegboekkortingen. Dit geldt ook voor vliegtuigmaatschappijen. Vlak na het skiseizoen gaan de eerste vluchten in de aanbieding. Als je er op tijd bij bent, profiteer je van hoge kortingen. Zelfs als je op wintersport gaat in de kerstvakantie of tijdens de voorjaarsvakantie.

Goedkope vliegtickets wintersport

5. Bekijk de vluchttijden

’s Ochtends of ’s avonds vliegen scheelt vaak flink in prijs. Bedenk daarom of het echt noodzakelijk is om die vroege vlucht te pakken! Misschien is een paar uur later ook prima. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je hier geen rekening mee houdt.

6. Vergelijk verschillende luchthavens

Ga je in Oostenrijk skiën? Dan kun je vliegen op Innsbruck, maar ook München en Salzburg behoren tot de opties. Bekijk bij het boeken van je goedkope vliegtickets de opties om van verschillende luchthavens gebruik te maken. Heenvliegen op Salzburg en terugvliegen via Innsbruck kan je veel geld schelen.

7. Let op bijkomende kosten van goedkope vliegtickets

Ruimbagage en eigen ski’s mee? Dat kan nogal eens in de papieren lopen. Hoe minder je meeneemt, hoe goedkoper je vliegt. Bekijk daarom jouw mogelijkheden om zo licht mogelijk te reizen. Red je het misschien met een handbagagekoffer? En kun je niet goedkoop ski’s huren op locatie? Of gaat er iemand anders naar dezelfde bestemming met de auto die jouw bagage mee kan nemen?

Meer informatie voor een wintersport met het vliegtuig

Wil jij met het vliegtuig op wintersport? Naast deze 7 tips voor goedkope vliegtickets hebben we nog veel meer handige informatie voor je. We hebben de links op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in