Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied te koop: Marshall Mountain

Ja hoor, daar is er weer een. Nog een skigebied te koop in de mooie Verenigde Staten. Ze gaan als broodjes over de toonbank dit jaar. Deze keer is het Marshall Mountain in de staat Montana. De prijs: $2,950,000.

Wat is er te koop?

In de verkoop staat het gebied, dat enkele liften telt, een lodge en 63 hectare aan grond. Het wordt al sinds 2003 niet meer gebruikt als skigebied, maar is daar zeker nog geschikt voor. Eerlijk is eerlijk, er valt niet veel sneeuw per jaar (circa een meter), maar als het valt kun je er heerlijk vertoeven. Ooit was het skigebied namelijk een poederparadijs.

Om je een indruk te geven van waar je terecht komt als koper van dit stuk land, hieronder enkele foto’s.

Zoals je kunt zien is het geheel een beetje gedateerd. Toch wordt er nog genoeg gedaan. Denk aan mountainbikewedstrijden, langlaufwedstrijden en sneeuwschoenwandelen en trouwerijen. Onlangs is de lodge nog gerenoveerd. Het uiterlijk blijft dus authentiek, maar het staat als een huis.

Rijke geschiedenis

Het skigebied kent een rijke geschiedenis. Al in de jaren 30 van de vorige eeuw waren skifanaten te vinden in de het skigebied, want werd gezien als een van de beste regio’s om te skiën. Het ging om dat moment om backcountry skiing. Een lift was er namelijk nog niet.

De eigenaar van het land had echter ook wel wat met skiën. In 1937 zette hij daarom een skilift neer. Nou ja, skilift, het was een touwlift die door een kleine motor werd aangedreven. Vervolgens kwam de oorlog er werd er weinig gedaan. Daarna kreeg het skigebied pas echt een boost toen de familie Green het kocht.

GERELATEERD:
– Skigebied te koop voor 850.000 euro
Skigebied te koop voor 3,5 miljoen

Nachtskiën

De familie bouwde meerdere liften, met als hoogtepunt de stoeltjeslift in 1972. Samen met de skischooleigenaren zorgden ze ervoor dat het skiën in de regio populair werd. Een leuk weetje: in 1957 werd er al aan avondskiën gedaan. De lampen brandden toen door kerosine. Later werd die brandstof uiteraard vervangen.

Oude herinneringen

Omdat het skigebied bij vele locals herinneringen oproept is een Facebook pagina gestart om herinneringen te delen. Bekijk die eens en je ziet hoe rijk de historie is. Let vooral ook op de prijzen voor een skipas enkele decennia geleden. Je schrikt je rot.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het skigebied, neem dan contact op met de makelaar. Met die Amerikanen is goed te onderhandelen, dus wie weet dat je er nog een paar dollar af krijgt.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in