Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied info – Ski informatie Paradiski

Wintersportredacteur

De maand november is aangebroken en er valt dus steeds meer sneeuw in de skigebieden. Zo ook in La Plagne in Frankrijk. La Plagne is onderdeel van het gebied Savoie in de Franse alpen. Om de groei in het aantal wintersporters bij te houden en in trek te blijven voor de wintersporters hebben zij in 2003 de 2-etage gondellift Vanoise Express gemaakt die La Plagne verbindt met Les Arcs. Sinds die tijd gaan zij verder onder de naam: Paradiski. Door deze ontwikkeling zijn zij onderdeel van de top 3 grootste skigebieden in Europa. In dit artikel geef ik meer informatie over het skigebied.

Skigebied Paradiski bestaat uit twee skigebieden. Voorheen Les Arcs en La Plagne. In deze skigebieden bevinden zich deze dorpen:
Arc 1600:
Dit is het oudste en kleinste dorp van de drie Arc-dorpen. Het staat bekend als een gezellig familiedorp. Dit komt voornamelijk omdat het autovrij. Je komt met de auto tot aan het begin van het dorp en moet die dan parkeren in parkeergarages.

Arc 1800:
Eigenlijk is het precies hetzelfde als 1600 meter, alleen is het 200 meter hoger. Ook dit dorp is autovrij en zeer geschikt voor families met kinderen.

Arc 1900
Het skigebied staat bij veel mensen bekend als het gebied met de Charles Dickens stijl. Daarnaast is dit dorp te vergelijken met alle andere skigebieden.

Arc 2000:
Dit skigebied staat bij de meeste Nederlanders bekend als een zeer saai dorp. Arc 2000 is gebouwd voor de Olympische spelen in 1992. Dit is nu nog steeds goed terug te zien, omdat het een dorp is waar alleen slaapplaatsen zijn. Vanaf Arc 2000 kijk je op de hoge snelheidsbaan waar de Olympische spelen kandidaten vanf zijn gegaan.

Champagny:
Champagny heeft zijn traditionele karakter weten te behouden. In 8 minuten ben je met een verbindingslift in het skigebied van La Plagne.

Les Coches:
Dit gebied staat bekend om zijn traditionele en regionale bouwstijl. Het dorp ligt op 1400 meter hoogte en staat bekend als een zeer sfeervol dorp.

Peisey Vallandry
Dit dorp ligt op een hoogte van 1.600 meter. Het grootste voordeel van dit dorp is dat het aan de zuidkant ligt en het een verbinding is tussen Les Arcs en La Plagne.

Gletsjers:
Skigebied Paradiski beschikt over twee gletsjers. De Bellecôte en de Aiguille Rouge zijn het hele jaar door open voor wintersport liefhebbers die ook in de zomermaanden hun techniek willen bijhouden. De Aiguille Rouge heeft één van de langste afdalingen van Europa. Je maakt vanaf de gletsjer een 15 km grote afdaling naar Villaroger. Het grootste gedeelte is een zwarte piste.

Statistieken:
Totaal aantal km pistes: 425 km
– 170 km blauw
– 166 km rood
– 89  km zwart

Liften:
– 58 sleepjesliften
– 66 stoeltjesliften
– 17 gondelliften

Skipasprijzen:
Een 6 daagse skipas kost in dit gebied €249,- en een dagpas kost €49,-
Hier uit blijkt dat het niet een goedkoop skigebied is. Je moet je wel beseffen dat het zeker het geld waard is, want het is een zeer groot en variërend gebied waar iedere skiër zijn eigen koers kan varen.

Als je in je navigatiesystemen de reis vanaf Utrecht naar Paradiski invoert zul je zien dat het in totaal 1.103 km is.

De horeca in het skigebied is zeer variërend. Van fastfood restaurants tot 3 sterren restaurants, er is een aanbod voor ieder wat wils.

In 1992 is de Olympische Winterspelen in dit gebied geweest.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in