Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër verliest geladen pistool bij crash op piste

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vorige week deden medewerkers in het skigebied Jackson Hole wel een hele bijzondere vondst op de piste. Dit keer geen handschoen, skistok of iPhone, maar een geladen pistool. “Only in America” uiteraard.

Hoe dan? De eigenaar van het pistool was op maandag aan het skiën toen hij viel. Hij stond weer gewoon op en skiede verder. Later ontdekte hij dat hij iets miste. Geen probleem trouwens. Toen hij de politie belde hadden twee medewerkers van het skigebied het pistool al veilig ingeleverd en kon de man zijn geladen vuurwapen op komen halen.

Het was wel even gek opkijken voor de medewerkers toen zij over de Taurus 9mm heen skieden, maar een van de mannen wist gelukkig hoe met vuurwapens om te gaan. De politie vertelt: “De man skiede met zijn pistool in een schouderholster en tijdens een harde crash viel het handwapen eruit zonder dat hij het merkte. Na de bijzondere vondst overhandigde het skigebied het pistool aan de politie, die het natrok. Het was niet gestolen, dus het was wachten tot de eigenaar zich meldde.”

Omdat er geen wet of regel van het skigebied was overtreden kreeg de man zonder verhoor zijn wapen terug. Het is legaal voor mensen om wapens bij zich te dragen in Wyoming en het is voor skigebieden moeilijk, zo niet onmogelijk, om vuurwapens te verbieden op de piste.

Bron: Jackson Hole News & Guide

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in