Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skiën over de A1 Autobahn in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Denk je van de snelweg af te zijn, kom je in dit skigebied alsnog op de A1 Autobahn terecht. In St. Margarethen im Lungau heet namelijk de zes kilometer lange dalafdaling de A1 Autobahn. Deze wordt dan ook aangegeven met het sjabloon die je normaal gesproken alleen in Duitsland tegen komt, als je in de auto zit.

Een geweldige piste die terecht de naam A1 gekregen heeft, want het is een heerlijke rode piste die je volgas kunt nemen. Op de borden in het skigebied wordt de piste dan ook aangegeven met het A1 snelweg bord. Heb jij al eens op de snelweg geskied?

Bord A1 Autobahn

A1 Autobahn piste

De A1 Autobahn piste ligt in het skigebied St. Margarethen im Lungau dat in verbinding staat met Katschberg. Wat dit skigebied zo leuk maakt is dat je over een grote brug moet skiën om van Salzburg naar Karinthië te skiën. Je skiet dus letterlijk de grens over van deelstaat naar deelstaat. De A1 Autobahn ligt in de provincie Karinthië en gaat van de top van de Aineck op 2.220 meter naar het dorp St. Margarethen op ruim 1.000 meter.

Bord A1 Autobahn boven piste Katschberg

Topschiregion Katschberg

Topschiregion Katschberg is verbindt de twee bergen Aineck en Tschaneck. Deze worden door een grote brug in het dorpscentrum van Katschberg met elkaar verbonden. Dit is ook meteen de grens tussen Salzburg en Karinthië. Het skigebied geeft toegang tot zo’n 70 km aan pistes en is voornamelijk bij families met kinderen erg geliefd. Het is een kleinschalig gebied waar je elkaar nooit kwijt zult raken. De pistes aan de Tschaneck kant zijn op sommige momenten erg stijl en aan de Aineck kant constant rood. Bekijk hieronder foto’s die genomen zijn op de A1 Autobahn piste!

Skiën A1 Autobahn Katschberg
restaurant A1 Autobahn Katschberg
uitzicht vanaf A1 Autobahn Katschberg
Lift boven de A1 Autobahn in Katschberg
Skiër op de A1 Autobahn in Katschberg
Begin A1 Autobahn in Katschberg
Snowboarder A1 Autobahn Katschberg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in