Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski Juwel, een juweeltje in Tirol

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Begin maart was ik in Ski Juwel, een tot die tijd voor mij nog onbekend skigebied, maar wat ben ik blij dat ik het heb mogen ontdekken. Misschien gaat er bij jou niet gelijk een belletje rinkelen bij het horen van Ski Juwel en dat is helemaal niet gek als je bedenkt dat het gebied pas sinds 2012 bestaat. Daarvoor waren het twee losse skigebieden met een stuk minder aaneengesloten pistekilometers. Met de bouw van de verbindingsgondel is daar gelukkig verandering in gekomen en kun je vanaf nu beide gebieden als één gebied skiën en dat zorgt voor heel veel pisteplezier in dit juweeltje in de Alpen!

Over Ski Juwel
Ski Juwel is één van de jongste skigebieden van Tirol, vlakbij het Zillertal. Het gebied is niet alleen één van de jongste, maar ook één van de grootste skigebieden van Tirol. Het heeft even geduurd voordat er toestemming kwam om de Schatzberg en de Wiedersberger Horn met elkaar te verbinden, maar één ding is zeker, het is een hele goede beslissing geweest. Naast dat je deze twee bergen nu aaneengesloten kunt skiën, kun je ook een dag uitwijken naar de omliggende skidorpen Niederau en Reith im Alpbach. Daarvoor moet je wel even pendelen met de skibus, maar het is zeker de moeite waard om er een ochtend of zelfs een hele dag te gaan skiën. De skibus rijdt iedere twintig minuten.

Ski Juwel is een echt familiegebied en ideaal om met het gezin naar toe te gaan. Er zijn veel skischolen en faciliteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen vanaf twee jaar kennis maken met de sneeuw boven op de berg in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Bij mooi weer kunnen ze naar buiten en bij slecht weer is er binnen genoeg te doen. Door de begeleiders en leraren maken de kids al heel snel kennis met de kneepjes van het vak. Ook ideaal als je als ouder een dagje zonder kids zou willen skiën.

img_5853 ski Juwel

Een echt familiegebied
Ski Juwel heeft voor iedere skiër wat wils dankzij de keuze tussen beide bergen. Op de Schatzberg vind je veel brede pistes, waardoor het er ook voor de minder gevorderde skiër erg fijn skiën is. Iets meer uitdaging vindt je op de Wiedersberger Horn. Als je de pistekaart bekijkt, zie je op het eerste oog veel sleepliften in verhouding tot gondels en stoeltjesliften. Echter merk je hier tijdens het skiën bijna helemaal niks van, je kunt namelijk de gondel omhoog nemen en vanaf daar hele mooie lange tochten naar beneden skiën. Een aanrader is om bij goede sneeuwval de route 66 te skiën. Dit is een prachtige route die je vanaf het hoogste punt van de Wiedersberger Horn helemaal naar beneden kunt skiën, tussen de bomen door en langs de huizen. Het is geen route om te skiën als je nog niet zo goed kunt skiën, want het grootste gedeelte ga je over een smal en slecht geprepareerd bospad.

img_5836 ski Juwel

Op internet kom je verschillende cijfers tegen over het aantal pistekilometers. Officieel heeft Ski Juwel 109 kilometer aan piste van boven naar beneden gemeten, maar omdat veel pistes erg breed zijn en je ze toch niet recht naar beneden skiet, is daar nogal wat ophef over ontstaan. Daarom kom je en 109 én 145 kilometer aan pistes tegen. Hoe dan ook er is in ieder geval meer dan genoeg piste om te genieten van een fijne wintersportvakantie! Ski Juwel heeft 26 km blauwe pistes, 54 km aan rode, 13 km zwart en 16 km aan skiroutes.

Eten in SkiJuwel
Ben je gek op lekker eten en wil je daar niet al te veel voor betalen? Dan ben je in Ski Juwel aan het juiste adres. Op de berg zijn er genoeg mogelijkheden om te eten tussen de middag. Ik wil je graag aanraden om naar de Böglalm te gaan. Dit is een authentieke berghut met heerlijke gegrilde kip, huisgemaakte goulashsoep, curryworst en andere specialiteiten. Ben je dol op Kaiserschmarrn? Ga dan naar de Zottahof in Alpbach. Hier eet je de beste Kaiserschmarrn uit heel Tirol en dat net even anders dan dat je gewend bent.

img_5906 ski Juwel

De lekkerste Kaiserschmarrn van Tirol

Na het skiën
De echte bruisende après-ski liefhebbers zijn in Ski Juwel niet aan het juiste adres, het gebied is echt een familiegebied en dat willen ze graag zo houden. Je kunt er wel gezellig na het skiën een drankje drinken onderaan de piste en ook in de dorpjes zelf zijn een aantal mogelijkheden. Ga je voor het echte nachtleven, met veel bier een harde muziek, dan raad ik je aan om een ander gebied te kiezen. Ben je op zoek naar een beetje afwisseling in het skiën? Je kunt hier ook rodelen, langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

img_5830 ski Juwelimg_5874 ski Juwel

img_5735 kerk skijubel

Het dorp Alpbach is één van de mooiste van Tirol

img_5799 ski Juwel

Op beide bergen wordt er druk gelest

img_5852-1 ski Juwel

Bovenop de Wiedersberger Horn

img_5751 ski Juwelimg_5841 ski Juwel

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in