Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse keuken: Kaiserschmarrn recept

Wintersportredacteur

Op zoek naar het kaiserschmarrn recept? Wij hebben vandaag voor jullie het recept opgeschreven zodat je ook thuis kunt genieten van de Oostenrijkse keuken. Iedereen is wel bekend met het bord vol met pannekoeken stukjes, met daarnaast een bakje appelmoes. Een heerlijk Oostenrijks gerecht waar je in Nederland al naar uit kunt kijken. Lees hieronder het recept voor de Kaiserschmarrn!

Deze week gaan we eens kijken hoe we de heerlijk zoete Kaiserschmarrn maken. Voor diegene die niet weten wat dit is, dit is een soort dikke pannenkoek in stukjes geserveerd met krenten, poedersuiker en appelmoes. Dit gerecht staat vaak op de kaart tussen de nagerechten, maar vult zo erg dat velen het ook wel als lunch of avondeten eten.

Wat heb ik ervoor nodig?

  • 1⁄2 l melk
  • 240 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • een snufje zout
  • een klontje boter
  • een handje rozijnen
  • citroensap
  • eventueel rum voor de smaak.

Ook heb je een koekenpan nodig en 40 minuten de tijd.

Hoe maak ik Kaiserschmarrn?

Voeg de rozijnen, bloem, melk citroensap en een snufje zout samen in een kom en meng dit goed door elkaar (je kan er eventueel ook een beetje rum doorheen doen voor de smaak). Scheid vervolgens de eieren, bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rijzen en voeg dan de eiwitten en suiker toe aan het beslag.

Laat de boter smelten in een pan en giet het beslag erin. Bak de Kaiserschmarrn ongeveer 4-5 minuten op matig vuur tot dat de bodem goudgeel is. Keer dan de Kaiserschmarrn om en doe aan die kant precies het zelfde. Wanneer beide kanten goudgeel zijn trek je de Kaiserschmarrn met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar (niet snijden!). Serveer het gerecht met appelmoes en poedersuiker.

Mahlzeit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in