Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reisadvies Zwitserland aangepast: quarantaine voor Nederlanders en Belgen

Reisadvies Zwitserland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op Nederlandwereldwijd.nl is zaterdag het reisadvies voor Zwitserland aangepast. De kleurcode voor het land is nog steeds geel, maar reizen naar het land is voor de wintersporter zeer onaantrekkelijk gemaakt. Iedereen die vanuit Nederland en België naar Zwitserland reist, moet in quarantaine in het land. Zwitserland heeft de inreisregels aangescherpt voor enkele landen waar ‘zorgwekkende virusvarianten’ zouden rondgaan.

De omikronvariant van het coronavirus beheerst de afgelopen dagen het nieuws. Over de variant is nog niet veel bekend, maar hij wordt wel als zorgwekkend aangemerkt. De variant wordt in steeds meer landen aangetroffen. In de hoop de variant buiten de deur te houden heeft Zwitserland de ‘quarantainelijst’ aangepast. Sinds afgelopen vrijdag staat België op de lijst en Nederland is er gisteren aan toegevoegd.

Reisadvies Zwitserland: negatieve test én quarantaine

Reizenden naar Zwitserland die uit een land komen die op de quarantainelijst staat, moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien bij het inreizen van het land. En ook met een negatieve test, moet je na aankomst 10 dagen in quarantaine. Of je gevaccineerd of hersteld bent, maakt niet uit. Tevens moet je het Passenger Locator Form invullen. Met de winter voor de deur is dat natuurlijk slecht nieuws voor de wintersporters.

Wintersport in Zwitserland mogelijk?

Elk jaar weer kiezen duizenden Nederlanders en Belgen voor een skivakantie naar Zwitserland. Dat snappen we maar al te goed. De natuur in het land is overweldigend, de bergen reusachtig, de inwoners vriendelijk en de skigebieden prachtig. Helaas voor wintersporters maken de nieuwe inreisregels een vakantie in het land vrijwel onmogelijk. De 10-daagse quarantaineplicht zorgt ervoor dat je niet lekker voor een paar dagen of een weekje de pistes af kunt knallen. En de ‘luxe’ om eerst 10 dagen in quarantaine te gaan en vervolgens nog een weekje vakantie te houden in het land hebben niet veel mensen. Op de vraag ‘Is wintersport in Zwitserland mogelijk?’ moeten we nu dus eigenlijk nee antwoorden. Dat is niet het antwoord wat we graag willen horen, maar het is nu niet anders.

Wachten op verandering reisadvies Zwitserland

Hoe lang Nederland en België (en andere landen) op de lijst blijven staan is onduidelijk. Je ziet nu dat in steeds meer landen de virusvariant opduikt. De komende week zal er hopelijk al meer duidelijk worden. Veel wintersporters die hun wintersport hebben geboekt naar Zwitserland zullen vragen hebben. Die vragen kunnen wij helaas niet beantwoorden. Voor meer informatie over het reisadvies voor Zwitserland verwijzen we je dan ook naar de Nederlandse overheid. Wij kunnen enkel hopen dat de reisrestricties snel worden opgeheven en dat de virusvariant ‘wel meevalt’.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in