Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

7 redenen om met de Nightjet op wintersport naar Tirol te gaan

Wintersportredacteur

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk rijdt de ÖBB Nightjet ook vanuit Nederland naar Oostenrijk. Sinds eind mei kun je rechtstreeks met deze nachttrein van Amsterdam naar Tirol. Hoog tijd om je een aantal redenen te geven, waarom het zo’n goed idee is om met de Nightjet op wintersport te gaan naar Tirol.

Een wintersport met de trein is iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar het is wel absoluut de moeite waard om de optie eens onder de loep te nemen. Reizen met de trein is niet alleen heel duurzaam, maar ook relaxed. Je hoeft niet zelf te sturen en omdat de trein ’s nachts rijdt, kun je lekker je ogen dichtdoen en kom je de dag erna uitgerust aan in Tirol. Terwijl autorijdend Nederland dan gapend op de piste staat, ski jij de sterren van de hemel!

Op wintersport met de Nightjet

Een wintersport met de trein is aankomende winter nog makkelijker dankzij de ÖBB Nightjet. Sinds 25 mei rijden er dagelijks treinen van Amsterdam naar Tirol. In Nederland stopt de nachttrein ook in Utrecht en Arnhem en daarna nog in een aantal Duitse steden. De eerste station in Tirol is Kufstein, daarna volgen de stations Wörgl, Jenbach en Innsbruck. Alle skigebieden in Tirol zijn vanaf de verschillende stations snel en eenvoudig te bereiken. Een aantal gebieden beschikt zelfs over een eigen treinstation. Je kunt dus verder reizen met het openbaar vervoer, maar ook een combiticket met transfer behoort tot de mogelijkheden. Let op: op de website wordt nu alleen het zomeraanbod getoond. In de winter zijn er andere opties.

Verschillende tickets

Het is verplicht om tickets vooraf te reserveren. Er zijn verschillende opties met verschillende plaatsen.

  • Zitplaatsen in een coupé met zes stoelen;
  • Ligplaatsen in een coupé voor vier tot zes personen;
  • Slaapplaatsen in coupés voor één, twee of drie personen. Deze beschikken over een wastafel en soms ook een eigen privé toilet en ook is een à la carte ontbijt inbegrepen.

1. Duurzame manier van reizen

Het klimaat verandert, daar kunnen we inmiddels niet meer omheen. Gletsjers hebben het zwaar en diverse onderzoeken laten zien dat het eeuwenoude ijs steeds verder wegsmelt. Om ook in de toekomst van een fijne wintersport te kunnen genieten, is het belangrijk om ook zelf een steentje bij te dragen. Reizen met de trein naar de skigebieden is de meest duurzame optie. De uitstoot en impact op het milieu zijn veel lager dan wanneer je met de auto, bus of het vliegtuig op wintersport gaat. Wat ons betreft een van de belangrijkste redenen om met de Nightjet op wintersport te gaan.

Sneeuw in de bergen

2. Niet zelf rijden

Autorijden is niet voor iedereen een pretje. Zeker als het gaat om afstanden van meer dan 800 kilometer. Geen zin om hier aankomende winter weer tegenop te moeten zien? Boek een treinticket bij de Nightjet en ga op wintersport met de trein naar Tirol. Dan hoef je niet zelf te sturen en hoef je ook niet urenlang opgepropt te zitten in een auto. En, misschien nog wel het beste van alles: geen last van files onderweg.

Wintersport met de trein

3. De vakantie begint meteen

Reizen met de trein is heel anders dan reizen met de auto, de bus of het vliegtuig. Het is een hele belevenis en eigenlijk begint de vakantie meteen als je instapt. Even zoeken naar de juiste coupé en je daarna lekker installeren voor de reis. Schoenen uit, slofjes aan en ontspannen maar. Het voelt eigenlijk best wel als een extra accommodatie die je aandoet tijdens je wintersport. Boekje erbij, je favoriete serie kijken, zak chips open, een lekker drankje erbij en genieten maar.

4. Lekker tukken onderweg

In de trein kan iedereen slapen. Zelfs de persoon die normaal gesproken de auto bestuurt. Geen gezeur over wie er nu aan de beurt is om achter het stuur te kruipen, maar lekker achterover zitten en relaxen. Slapen is misschien iets minder comfortabel op een zitplaats, maar als dat voor jou een probleem is dan kun je iets meer bijbetalen voor een lig- of slaapplaats.

Wintersport met de Trein naar Tirol met de ÖBB Nightjet

5. Spannend uitstapje voor kinderen

Geen zin in zeurende kinderen op de achterbank van de auto? Ga met het gezin op wintersport met de trein. Absoluut een bijzondere ervaring voor de kids waar ze waarschijnlijk jaren daarna nog met hun vriendjes en vriendinnetjes over praten. Eerst gezellig spelletjes spelen, daarna lekker tukken en ’s ochtends wakker worden met uitzicht op de besneeuwde bergen. Geen geschreeuw of geruzie onderweg, maar blije, lachende gezichtjes.

6. Genoeg leuke skigebieden in de buurt

Klein nadeel van reizen met de trein is dat je ter plaatste geen auto hebt. Gelukkig liggen er genoeg leuke skigebieden in de buurt van de treinstations waar de Nightjet stopt. Bijvoorbeeld SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (station Wörgl), Achensee (station Jenbach) en Olympia SkiWorld Innsbruck (station Innsbruck). Na een eventuele korte overstap sta je binnen een uur op je wintersportbestemming.

>>> Tips voor fijne skigebieden als je met de Nightjet op wintersport gaat

Wintersport SkiWelt

7. Extra dag op de latten

Misschien wel de aller belangrijkste reden: je profiteert van een extra dag op de latten. De Nightjet rijdt ’s nachts en komt ’s ochtends vroeg aan in Oostenrijk. Nu hoor ik je zeggen “Je kunt toch ook gewoon ’s nachts gaan rijden met de auto!” Eens, maar dan kom je lang niet zo uitgerust aan. Zeker de bestuurders niet. In de trein kan iedereen z’n ogen dichtdoen en dat is wel zo verantwoord en veilig. Jij staat lekker fris op de latten en autorijdend Nederland denkt na de eerste bochtjes al na over het heerlijke kussen dat daar in de accommodatie ligt te wachten.

Test de verbinding deze zomer alvast

Enthousiast geworden na het lezen van deze redenen? Test de verbinding deze zomer alvast uit! Collega Miranda ging je voor en legde de hoogtepunten vast op camera. En hoewel ik de bergen het mooist vind met een wit laagje, lijkt dit me ook wel wat.

VIDEO

* Reizen met de trein naar Tirol is uiteraard helemaal veilig. In de trein, maar ook in Oostenrijk zijn allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Lees hier meer over de maatregelen in Tirol en Oostenrijk.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung en de ÖBB.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in