Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met de trein naar Oostenrijk: aanbieders en prijzen vergelijken

wintersport met de trein

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Heb je er al eens over nagedacht om met de trein naar Oostenrijk te reizen? Tijdens het plannen van je trip naar Oostenrijk is het namelijk helemaal niet zo gek om dit te overwegen. Je hoeft zelf niet te rijden en hebt dus een heel ontspannen reis met de trein. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu. Misschien trekken deze prijzen voor een wintersport met de trein naar Oostenrijk jou over de streep.

In dit artikel vergelijken we de prijzen van een aantal aanbieders voor je. Voor de voorbeelden qua prijzen om de aanbieders te vergelijken voor een treinreis van Nederland naar Oostenrijk is telkens dezelfde reis gekozen. Dit is een wintersport in de een na laatste week van januari, met een reis van Amsterdam Centraal naar Westendorf in Tirol. Daar vertrekken jaarlijks immers heel veel Nederlanders naartoe.

Met de Nightjet trein naar Oostenrijk

De Nightjet is een speciale trein die van Nederland naar Oostenrijk rijdt in de nacht. De trein vertrekt dagelijks uit Nederland en komt je ruim 14 uur later aan in Oostenrijk. Een voorwaarde voor de Nightjet is dat je vooraf een plekje reserveert. Het boeken kan al 180 dagen voor vertrek.

De prijs voor een ritje met de Nightjet van Nederland naar Westendorf is minimaal € 30,-. Daarbij kun je nog allerlei extra’s boeken, die de prijs hoger maken. De Nightjet brengt je daarbij vanaf Amsterdam Centraal naar Wörgl Hbf, vanaf daar heb je nog een reis van 15 minuten richting Westendorf met de s-Bahn.

Wintersport trein Tirol ÖBB Nightjet

TUI Ski Express

Met de TUI Ski Express kun je ervoor kiezen een hele pakketreis te boeken of alleen een treinreis. Wil je alleen een treinticket boeken dan kost dit je voor een reis van Amsterdam naar Westendorf minimaal € 198,- per persoon. Met de pakketreis boek je niet alleen een reis naar Oostenrijk met de trein, maar via de reisorganisatie boek je ook een verblijf én skipas. Enkele aanbiedingen van pakketreizen inclusief de TUI Ski Express zijn deze:

We hebben even gekeken wat het verschil is tussen prijzen met en zonder treinreis en dit zou betekenen dat je bij het boeken van een pakketreis ongeveer € 150,- per persoon voor de treinreis met de TUI Ski Express betaalt. Hieruit kan geconcludeerd worden dat je bij een pakketreis een stuk minder betaalt voor de treinreis, dan wanneer je enkel een treinticket boekt. Goed om te weten tijdens het boeken!

››› Bekijk hier de opties voor de TUI Ski Express naar alle bestemmingen

Reizen met NS International

Je kunt ook ervoor kiezen om de reis helemaal zelf te plannen. Dit kan met NS International. De prijs voor zo’n reis met de trein naar Oostenrijk kan heel erg verschillen. Dit hangt af van de treinen die je kiest en het tijdstip waarop je wilt reizen. Je betaalt tussen de € 56,90 en € 320,90 voor een tweede klas reis van Amsterdam Centraal naar Westendorf op 20 januari 2024. Daarbij worden verschillende treinen gecombineerd, zoals de ICE, EuroCityBrenner, RegionalExpress, DPN en IC Berlijn. Hier kun je alle mogelijke treinopties vinden.

Conclusie: kijk goed waar je boekt

Wat ons kleine onderzoek in ieder geval leert is dat je even goed moet googlen waar de prijzen het goedkoopst zijn voor jouw reis en dat je voor het boeken voor je reis moet bedenken of je met de trein wilt. De prijzen schelen namelijk enorm. Je kunt goedkoop reizen met de trein, maar op ongunstige data moet je flink in de buidel tasten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in